Linda Kristiansen
ganske radikal
Øremærket barsel

Inde på DR er der en debat om øremærket barsel. Jeg har skrevet dette indlæg, men kan simpelthen ikke få lov at poste det – så nu må det blive her:

Blog Image

Jeg går ikke ind for øremærkning. Hverken til manden eller kvinden (som nu har tre måneder øremærket). Vi glemmer at hvis en af forældrene fravælger sin barsel, så er det barnet der mister noget.

Og hvorfor skal nogen, der ikke er en del af min familie vide hvad der er bedst for min familie. Familier er forskellige og det skal de have lov til at være.

Jeg vil også gerne at der skal være mere lighed og at det skal blive lettere for manden at tage barsel – eller for kvinden at afgive den. Jeg tror at vi skal tænke mere i retning af hvordan man kan gøre det attraktivt for kvinden at beholde en tilknytning til arbejdsmarkedet. F.eks. mener jeg et fleksbarsel er et skridt i den rigtige retning (at man f.eks. er barsel 2 dage om ugen og arbejde tre dage. Omvendt for den anden forældre). Begge forældre vil opleve stadig at have konatkt til arbejdsmarkedet og arbejdsgiverne vil ikke skulle bruge tid på at sætte den forælder der har holdt måske et år fri ind i arbejdet igen.

Familier er foskellige – og det synes jeg vi skal respektere. En familie er ikke nødvendigvis dårlig fordi den ikke lever op til de samfundsforestillinger der eksisterer og som danner grundlag for at vi øremærker fordi nogen tror de ved hvad der er bedst for alle. Det er efter min bedste overbevisning ikke bedst for et barn at en forælder føler sig tvunget til at gå hjemme, hvis han/hun egentlig ikke har lyst – men konsekvensen er at barslen forsvinder og man skal kæmpe en kamp for at finde en dagpleje eller vuggestue inden et år – det er ikke lige nemt alle steder! Og hvem vinder på det? Vi kunne måske også undgå nogle af de depressioner der opstår i forbindelse med barslen, fordi der ikke længere ville være samme idealistiske krav til hvor perfekt en mor/far man skal være og at man partout skal nyde at gå hjemme.

Lad os komme ud over at tro at vi ved hvad der er bedst for alle andre og i stedet give størst mulig frihed til at indrette sig som man har lyst og behov for. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


7 + = 8