Linda Kristiansen
ganske radikal
25 delegerede søges

I forsøget på at sikre prostituerede bedre forhold har jeg to resolutionsforslag, der er endt i bunken ”Indstillet til afvisning uden debat”. Det synes jeg er meget trist. Jeg mener der er behov for at emnerne debatteres på landsmødet og ikke bare ignoreres – specielt fordi det umiddelbart ser ud til at afvisningen er sket på baggrund af misforståelse/misinformation og ikke fakta.

For at det kan lade sig gøre, at hive disse forslag ud til debat skal jeg bruge 25 delegerede.

Ønsker du at medvirke til at et eller begge forslag kommer til debat og er du delegeret, så send mig en mail på linda@ka-net.dk.

 

 

Det Radikale Venstre går ikke ind for et forbud mod køb og salg af seksuelle ydelser.

 

Begrundelse

Det Radikale Venstres politik bygger på frisind, mangfoldighed og retten til at bestemme over eget liv under ansvar for fællesskabet. Derfor kan Det Radikale Venstre ikke acceptere et forbud mod køb og salg af seksuelle ydelser, da et sådan forbud vil bryde med vores grundlæggende værdier.

 

Desuden ved vi fra erfaringerne med den svenske lov mod køb af seksuelle ydelser, at situationen for de udsatte prostituerede er blevet værre. De er nu udsat for større risiko i forbindelse med deres arbejde. Mange af de der tidligere solgte sex på gaden fortæller, at det nu er sværere at finde kunder dér, og at de derfor er nødt til at benytte sig af bagmænd.

Dokumentation: http://www.sans.nu/konsekvenser.htm

 

Forbuddet i Sverige har ikke mindsket antallet af prostituerede eller traffickingofre. Prostitutionens mørketal er dog forøget, og Politi og socialarbejdere udtaler at det opsøgende arbejde er blevet besværliggjort.

Dokumentation: http://www.socialstyrelsen.se/Publicerat/2007/9843/2007-131-48.htm.

 

Kriminalisering af kunden har yderligere den konsekvens, at de ikke længere tør anmelde mistænkelige oplevelser eller tegn på trafficking. En anmeldelse vil nemlig afsløre kunden selv som kriminel.

Dokumentation: Undersøgelse af Don Kulick fra The University of New York http://www.salli.org/muistio/kulick.html

 

Stillere:

Linda Kristiansen, Jerslev

Mai-Britt Schultz, Svendborg

Rune Heiberg, Tårnby

Flemming Nakinge Nielsen, Rødekro

Martin Bork, Ringsted

Carsten Hallqvist Jensen, Struer

Lars Vestergaard, København

Bo Nissen Knudsen, København

Johan Stubbe Østergaard, Østerbro

Robin de Nijs, Lejre

Mikael Tümmler, Faxe

Rasmus Pedersen, Århus

Anne Martens, Lejre

 

 

Forslag

Det Radikale Venstre vil arbejde for at prostitution bliver anerkendt som erhverv og at der bliver etableret en licensordning i samarbejde med sexarbejderne.

 

Begrundelse

Prostitution befinder sig i dag i et grænseområde. Det er ikke anerkendt som erhverv, men er dog skattepligtigt. Den manglende anerkendelse af erhvervet gør de prostituerede til en marginaliseret og skjult del af befolkningen, som er svær at nå. Vi ønsker ordnede forhold for de prostituerede. Derfor ønsker vi for det første, at prostitution anerkendes som erhverv, og dermed at de prostituerede får de samme rettigheder og den samme beskyttelse som andre på arbejdsmarkedet. For det andet ønsker vi at der gennem en licensordning kommer statslig kontrol med klinikker, bordeller og escortbureauer for at sikre ordentlige og trygge arbejdsforhold, videregivelse af forskellige rådgivningstilbud og mindske udnyttelsen af de prostituerede.

 

En licensordning skal udvikles i samarbejde med sexarbejdernes interesseorganisation (SiO), dels fordi det sikrer ordningens legitimitet, og dels fordi de kender behovet.

 

Stillere:

Linda Kristiansen, Jerslev

Mai-Britt Schultz, Svendborg

Rune Heiberg, Tårnby

Flemming Nakinge Nielsen, Rødekro

Martin Bork, Ringsted

Carsten Hallqvist Jensen, Struer

Johan Stubbe Østergaard, Østerbro

Robin de Nijs, Lejre

Mikael Tümmler, Faxe

Rasmus Pedersen, Århus

Bo Nissen Knudsen, København

Anne Martens, Lejre

 

Leave a Comment to “25 delegerede søges”

  1. Opdager lige at jeg i alt mit hastværk ikke har fået skrevet at resolutionsudvalget har ombestemt sig – resolutionerne skal alligevel til debat. Jeg har skrevet talen og er klar – kryds fingrene for at fornuften vinder over signallysten :-)

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


8 − = 2