Linda Kristiansen
ganske radikal
300-timersreglen

Oprettet af Linda 2007-06-18 14:44
I tirsdags til mødet i Ringsted talte jeg bl.a. om 300-timers reglen (se talen under “taler”). Eddie kommenterede at jeg var meget negativ og ukonstruktiv (tror nok han brugte pænere ordsmiley). Og han har faktisk ret. Jeg plejer ellers at gøre en dyd ud af at være konstruktiv når jeg kritiserer. Så det vil jeg gerne rette op på her.

Jeg går ikke ind for, at vi ikke skal gøre noget for at få folk op og ud på arbejdsmarkedet. Men metoderne hvormed vi gør det, mener jeg skal være anstændige og vi skal huske, at det er mennesker vi har med at gøre.

Det er fint at stille krav og kræve en aktivitet for at komme igang. Hvis ikke der er det så ok – fjern kontanthjælpen!

Men hvis en person har forsøgt, har været på kursus, har været i praktik, har vist engagement mm. – hvorfor så straffe. Det er jo ikke fordi han/hun ikke vil. Vi bør anerkende de forsøg, der har været og bruge dem konstruktivt. Nogle personer har brug for at komme i praktik, andre har brug for et kursus, nogle skal have lidt hjælp på det psykologiske plan og få skabt sig noget selvtillid. Alle disse tiltag for at få folk ud på arbejdsmarkedet tæller ikke. Det vil jeg gerne have ændres.

Jeg vil også gerne have, at det ændres således, at hvis man mister sin kontanthjælp er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at man er helt ude af systemet. Det skal altid være muligt at få hjælp til at komme i beskæftigelse.

Grunden til at denne regel gør mig så arrig er at den er ukonstruktiv, nedværdigende og rettet mod en bestemt gruppe. Jeg troede ikke vi i DK gik ind for forskelsbehandling, men denne regel er meget tæt på… 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


7 + 8 =