Linda Kristiansen
ganske radikal
Abort-dilemma

dreng/pigeHar lige læst nyheden om mulighed for at kønsteste fostre allerede i 10. uge. Det har rejst krav fra nogle politikere om at forbyde testen, da det det jo så kan lade sig gøre at få foretaget en abort på baggrund af kønnet.

Nu er langt størstedelen af befolkningen imod abort foretaget ud fra kønnet og derfor tror jeg også det er de færreste der vil fravælge et barn alene af den grund – men selvfølgelig er muligheden der så længe der er mulighed for kønstest fra 10.uge og grænsen for fri abort er 12 uger.

Nu er dilemmaet så hvor langt skal vi gå for at forhindre noget der kan misbruges?

  • Skal vi lave et forbud?
  • Skal vi acceptere at nogle kan udnytte testen til en abort, hvis kønnet er ”forkert”?
  • Eller skal vi finde på noget helt 3. og i så tilfælde hvad?

Forbud

Generelt synes jeg vi skal tænke os rigtig godt om hver gang vi laver forbud – kan der være utilsigtede konsekvenser?

I det her tilfælde kan jeg se at nogle af de utilsigtede konsekvenser vil være at det så alene er læger, der skal have lov at lave kønstesten. Hvis den, som nu kan købes på internettet, så er det ualmindelig svært at håndhæve et forbud der hedder at testen ikke må benyttes før 12. uge!

I forvejen har vi mangel på læger og jeg kan da godt synes de skal bruge deres tid mere fornuftigt end på kønstest, når det nu er muligt at vi selv kan lave dem.

Selvfølgelig er der muligheden for et generelt forbud mod at få kønnet at vide, men det synes jeg måske er lige vidtgående nok!

Accepter muligheden for udnyttelse

Størstedelen synes ikke det er ok at vælge en abort på baggrund af kønnet. Deraf kan man måske tillade sig den luksus at have tillid til at folk godt ved det er etisk forkert. Folk kønstester af nysgerrighed, ikke fordi de vil have et bestemt køn.

Muligheden for misbrug eksisterer. Og så er spørgsmålet om det er ok? Hvis jeg nu blev tvunget til at vælge mellem et forbud eller tillid, så vælger jeg tilliden. Jeg ønsker ikke en verden hvor vi på forhånd mistror alle og derfor laver forbud fordi nogle få måske opfører sig ”uetisk”.

Men generelt vil jeg jo også have det skidt hver gang der bringes en historie om nogen der har udnyttet muligheden… Dilemma.

En 3. mulighed?

Jeg vil gerne forhindre at folk kan vælge en abort pga. af kønnet, men jeg vil ikke gå så vidt som til at indføre et forbud. En har foreslået at man i stedet satte grænsen for fri abort ned til 8 uger.

Nu er det altså ikke alle der har menstruation med præcis 4 ugers mellemrum… f.eks. kan jeg godt have en pause på ca. 7 uger. Og inden jeg fik tænkt mig om så var 8 uge endt og gået.Så mener jeg godt vi kan sætte spørgsmålstegn ved om der så reelt er fri abort.

Et alternativ er 9½ uge. Og så skal der stadig være mulighed for at ansøge abortsamrådet om tilladelse til senere abort ved særlige situationer.
Jeg erkender muligheden for misbrug og vil også gerne være med til at forhindre dette – mener dog ikke forbud er løsningen, derfor denne 3. mulighed.

Hvad synes du?
Og hvad så når testen kan tages fra f.eks. 6 uge??? 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


4 + = 8