Linda Kristiansen
ganske radikal
Afskaf de private sundhedsforsikringer og sats på forebyggelse

På landsmødet i september stillede jeg et resolutionsforslag om at vi skal afskaffe de private sundhedsforsikringer. Forslaget blev vedtaget med stort flertal :-) Den gode nyhed er så at Lone Dybkjær i dag har sendt denne pressemeddelelse ud:

Afskaf de private sundhedsforsikringer og sats på forebyggelse

Vismændene har i dag fremlagt en rapport, der påviser, at de danske sundhedsudgifter er steget eksplosivt det sidste årti. Ifølge Radikale Venstres sundhedsordfører Lone Dybkjær er det den sørgelige konsekvens af, at regeringen ikke har forstået at prioritere. Hun kræver skattefinansierede sundhedsforsikringer afskaffet, og vil til gengæld have øget fokus på forebyggelse.

“De danske sundhedsudgifter er steget voldsomt de sidste otte år, og hvis ikke vi gør noget nu, bliver det kun værre. Oven i det har regeringen desværre øget presset på sundhedsudgifterne yderligere ved at indføre den skattefinansierede sundhedsforsikring, samt en ventetidsgaranti, der har skabt en markant stigning i antallet af mindre nødvendige operationer. Vi skal have fjernet skattefinansierede sundhedsforsikringer, og så skal vi i stedet satse på forebyggelse, der jo netop kan nedbringe sundhedsudgifterne. Her er regeringen desværre alt, alt for uambitiøs,” siger Radikale Venstres sundhedsordfører Lone Dybkjær.

Hun mener, at regeringens forgyldning af privathospitalerne forværrer problemet yderligere.

“De private sygehuse bliver overkompenseret for deres ydelser ved den nuværende finansiering af ventetidsgarantien. Vismændenes rapport underbygger, at et system med politisk fastlagte takster er for dyrt, og Radikale Venstre mener derfor, at vi vil få mere sundhed for pengene ved at lade privathospitalerne arbejde på markedsvilkår,” siger Lone Dybkjær.

 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 1 = 5