Linda Kristiansen
ganske radikal
B 109: Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge

I går brugte jeg min aften på at sætte mig ind i B 109.

Først og fremmest er jeg super glad for at der sker noget på dette område og jeg håber meget at DRV ønsker at være med (selvom det er et DF-forslag – men et godt et *GG*).

Her er kort hvad forslaget handler om:

“Der indføres en aldersgrænse på 15 år for piercing. Piercingforbuddet for unge under 15 år skal gælde alle steder på kroppen med undtagelse af ørerne. Hvis man er fra 15 til og med 17 år, skal man have en forælders tilladelse til at få foretaget piercing andre steder på kroppen end ørerne. Lovforslaget skal endvidere indeholde bestemmelser om, at klinikker, der laver piercinger, skal leve op til en ordentlig hygiejnestandard; man skal have autorisation til at være piercer, der skal føres kontrol med klinikkerne, og det skal sikres, at der er ordentlige forhold disse steder. Sundhedsmyndighederne skal kontrollere, om klinikkerne lever op til de krav om uddannelse, autorisation og aldersgrænse, der stilles.”

 

Men derudover har jeg også siddet og nærlæst en masse af de dokumenter der foreligger fra behandlingen – og især et viser med stor tydelighed at det kan være fornuftigt at medindrage de personer der arbejder med tingene:

“Spørgsmål nr. 11 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til
folketingsbeslutning forbud mod piercing af børn og unge (B 109):
”Er ministeren bekendt med, om der i Danmark foretages
indgreb på personer med de såkaldte Dermal Anchors, hvor
der bl.a. fjernes et stykke brusk for at sætte ankeret fast, og i
hvor stort omfang disse indgreb foretages af personer, der
kalder sig piercere, og finder ministeren i forlængelse heraf
anledning til at forhindre, at piercere udfører disse kosmetiske
indgreb, som en kirurg i stedet burde udføre?”

Svar:
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en
udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. I udtalelsen har
Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anført følgende:
” Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har indhentet en udtalelse
fra Sundhedsstyrelsen, der har oplyst, at styrelsen ikke er bekendt
med, at der i Danmark foretages indgreb, hvor der fjernes et
stykke brusk og indsættes de såkaldte Dermal Anchors. Styrelsen
er ikke bekendt med indgrebets præcise natur, men er der tale om et
operativt indgreb, vil det være forbeholdt læger.
Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan henholde sig til
Sundhedsstyrelsens udtalelse.””

Et Dermal Anchor medfører IKKE fjernelse af brusk! Det er en form for piercing der istedet for at gå hele vejen gennem huden så bliver “fæstnet” ca. 2 mm. under huden.

Som sagt så håber jeg at vi (DRV) bakker op om det gode arbejde – men jeg håber også at vi samtidig altid husker at inddrage de rigtige eksperter – dem der har at gøre med tingene i hverdagen (og det gælder ikke kun på dette område!).

For mig er det vigtige i denne her sag ikke så meget forbuddet. Men hygiejnen. Der er virkelig mangel på krav til ordentlige forhold. I øjeblikket ved jeg at der er nogle piercere der debattere hvorvidt man bør lave piercinger som omtalte Dermal Anchor. Det er fint at nogle af de fornuftige piercere eventuelt beslutter ikke at lave den, da der er en øget risiko for betændelse – men hvad nytter det, hvis man så istedet kan gå hen til en mindre fornuftig piercer og få den lavet der – et sted som måske ikke just er super hygiejnisk (læs: større risici for infektion) – er det så ikke bedre at de måske får den lavet hos en piercer der oplyser om risici og i hvert tilfælde bruger rent udstyr, så der ikke sker noget under selve udførelsen?

Som det er nu er det ingen kontrol og ingen konsekvenser – jeg synes godt vi kan stille nogle krav til hygiejne på dette område. 

Leave a Comment to “B 109: Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge”

 1. susanne klos siger:

  hej. syntes det er rigtigt godt der er kommet noget mere konkret på bordet fra politikkernes side. jeg er selv piercer og mener der skal lovgivning omkring alder og også at det ville være rart med regler og kontrol omkring piercing Klinikker. da jeg høre til dem der mener jeg har styr på hygiegne og tilbyder mine kunder det bedste, høre jeg tit historier fra kunder om steder hvor hygiegne og etik bare er så dårlig. det er også med til at gi faget et dårligt ry, og derfor ville det også være fint og få ryddet lidt ud så folk kan få den bedste behandling. mvh susanne klos

 2. jens siger:

  jeg ved det ikke men det var meget dumt hahahahahahahhaahhaah yes det var ikke mig

 3. jens siger:

  din æggehoved

 4. Natalia siger:

  HEJ

  Hvordan har du det i dag?
  Mit navn er Natalia Jeg er en salgschef med Hentaiger kinesisk selskab dedikeret til fremstilling og levering organ smykker og tatovering nåle og med en stor variation, certificeret kvalitet og de bedste priser du nogensinde kunne finde fra en anden leverandør. Jeg kan forstå, du er interesseret i oplysninger om organ smykker produkter og priser, bedes du tjekke vores hjemmeside http://www.bodyjewelrysupply.com/også, hvis du gerne jeg kunne sende dig nogle gratis prøver, så du kan få et bedre kig på vores produktets kvalitet., Bedes Hvis du ønsker yderligere oplysninger, eller du har spørgsmål er du velkommen til at e-mail mig tilbage eller give mig et opkald, og lad mig det vide. Tak for din tid og få en dejlig dag Venlig hilsen.

  hjerteligt

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 7 = 12