Linda Kristiansen
ganske radikal
Behandling både lokalt og regionalt

Der er ikke noget som sygehus-snak, der kan få følelser frem – og helt forståeligt. Det handler jo om os selv og vores nærmeste i ofte ret triste situationer.

Et af de hedeste emner er lukning af sygehuse – Mister vi nu den lokale behandlingsmulighed og skal rejse til verdens ende uden at kunne få besøg af familien? Nej, vi skal have begge dele.

Jeg har selv en lillesøster, der lider af Cystisk Fibrose, og jeg vil rejse til verdens ende med hende, hvis det kunne hjælpe. Nu er vi så heldige, at hun ikke behøver at rejse længere end til Rigshospitalet, hvor de er ret gode til at tage sig af lige præcis hendes sygdom.

Jeg går klart ind for at samle specialerne, for når det drejer sig om specielle sygdomme, så vil jeg til hver en tid efterlyse den bedste behandling og rejse efter den uanset hvor langt.

Men at vi samler specialerne er i min verden ikke det samme som at lukke den lokale behandlingsmulighed.  Hvis min ældre genbo får  væskemangel, skal hun ikke transporteres alen langt for at få behandling. Der skal i et samarbejde mellem region og kommune arbejdes på at etablere  medicinske sengepladser i kommunalt regi – eksempelvis på pleje- og sundhedscentre. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 3 = 9