Linda Kristiansen
ganske radikal
Brug blokaderetten med omtanke

Det der gør mig allermest ked i sagen Vejlegaarden og 3F er, at der er en tilsyneladende god ordning – den danske model – som sikrer fornuftige forhold på arbejdsmarkedet, men det er som om 3F ikke forstår at redskaber som blokaderet skal bruges med omtanke fordi de ellers mister deres værdi.

Poul Erik Skov Christensen skriver på facebook:

Der bliver i denne sag talt meget om 3F’s metoder, men meget lidt om HVORFOR, der faktisk er konflikt: fordi en arbejdsgiver forringer vilkår, som lønmodtagere har brugt mange år på at skabe.

Men i følge denne artikel i Jyllandsposten, så forringer Vejlegaarden ikke vilkårene, men kan. Fuldstændig ligesom den der køber en køkkenkniv ikke myrder, men kan.

Er der en virksomhed som groft underbetaler og udnytter deres medarbejdere, så forstår jeg godt, at man kan få brug for blokaderetten. Men at gøre brug af et så voldsomt redskab fordi en virksomhed KAN underbetale deres medarbejdere, så begynder jeg at tvivle på om det redskab egentlig bør eksistere. Hvis ikke man kan forstå at bruge sine redskaber med respekt, så bør man måske slet ikke have dem.

Så kære 3F – ja, I har retten med jer – men ville det ikke også være rart at have dette redskab i situationer, hvor der reelt er brug for det?

Brug blokaderetten med omtanke.

 

 

Også udgivet på damefrokosten.com 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


9 + 2 =