Linda Kristiansen
ganske radikal
Danmark leger struds med menneskerettighederne

StrudsJeg har altid betragtet Danmark som godt placeret i feltet når det kom til menneskerettigheder. Og det gør jeg til dels stadig, men i dag blev jeg skuffet.

I går skulle Danmark stå skoleret for FN, fordi vi svigter vores ansvar særligt på 3 punkter:

  • Diskrimination af etniske minoriteter
  • Kvinders og børns rettigheder
  • Forholdet til internationale konventioner

Jonas Christoffersen, direktør for Center for Menneskerettigheder, udtaler i den anledning:

Der bliver lagt mærke til Danmark, og der er en grundlæggende opfattelse af, at Danmark står stærkt når det handler om menneskerettigheder. Men en række enkeltsager trak ned, og derfor håber jeg, at det overblik som eksaminationen har givet os, udmønter sig i en samlet handlingsplan på menneskerettighedsområdet (http://menneskeret.dk/news/article?doc=19620)

Jeg havde også meget håbet, at vores svar i dag havde givet udtryk i en sådan handlingsplan, men i stedet var der rungende tavshed. Jeg kan huske at jeg virkelig var ked af, at vi ikke ville underskrive Handicapkonventionens tillægsprotokol, men i dag er jeg ikke kun ked af det. Jeg synes faktisk det er pinligt.

Ifølge Jonas Christoffersen, der har været til møde med Regeringen i dag, vil Regeringen “svare på anbefalingerne ved lejlighed og senest til september 2011″ (http://www.information.dk/telegram/267171).

Artikel 49

Tilgængeligt format

Teksten til denne konvention skal foreligge i tilgængelige formater.

De tilgængelige formater som nævnes i dagen artikel kan findes på Socialministeriets hjemmeside

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


4 + 7 =