Linda Kristiansen
ganske radikal
Dejlige Danmark?

Det er ferie og jeg har lovet mig selv og familien at holde lidt pc-fri. Men helt ærligt, hvordan kan man bare sidde og holde mund når man først hører i radioavisen at udlændinge”service” misvejleder vedr. opholdsregler og dernæst læser historien om Hassan Salam Zahers udvisning. Det er afskyeligt. Selvfølgelig skal vi ikke bare åbne ladeporten ukritisk til det skønne dronningerige Danmark, men hvad blev der af helt almindelig menneskelighed, venlighed og tillid, mange af de ting som vi danskere vel egentlig gerne vil forbindes med. Hvorfor har vi nu et samfund, hvor man bliver forundret hvis folk behandler andre som de selv vil behandles, i stedet for at behandle sig selv på bekostning af andre? Ja, selvfølgelig skal der være regler og jeg har intet imod at der stilles krav til folk, men det vi ser for tiden mener jeg slet ikke handler om regler og krav, det ligner politiske statement. Usmagelige politiske statement. I sagen om Hassan kan jeg ikke gå ind og sige om han burde være sendt hjem eller ej – umiddelbart synes jeg det ikke på baggrund af de oplysninger der gives i artiklen – men som minimum kunne tingene være gjort meget anderledes. Man kan godt behandle folk respektfuldt, give dem lov til at sige ordentlig farvel. Vejlede og rådgive folk om hvor de står og hvad familiens muligheder er. Da konen blev gravid kunne man måske godt have fortalt at det var risikabelt, fordi barsel ville påvirke muligheden for mandens opholdstilladelse. Hvorfor er vi ikke mere servicemindede, venlige og tillidsfulde? Hvorfor skal Danmark være hermetisk lukket? Hvordan kan vi acceptere sager som dem vi hører om i disse dage?

 

Leave a Comment to “Dejlige Danmark?”

  1. hedage siger:

    -> Hvorfor skal Danmark være hermetisk lukket?
    Måske fordi vi (ikke mindst medierne) hjernevasker os selv med at Danmark er det bedste land i hele verden. Hos dem, der lever i dette paradis på jorden, fører tanken, hvor attraktivt landet må være for alle andre, til en udbredt angst for at miste sine privilegier.

  2. hedage siger:

    … alt imens vi glemmer at det vi har opnået skyldes tilvandring, handel med alverdens mennesker, samarbejde med alverdens mennesker, udnyttelse af alverdens mennesker, deres viden og ressourcer …

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


9 − = 2

Categories: Blandet