Linda Kristiansen
ganske radikal
Der bør også være plads til satire i dansk politik

Der er en smule postyr om et spil her på min hjemmeside. Nogle mener jeg opfordrer til vold. Jeg vil gerne på det kraftigste gøre opmærksom på at jeg ikke opfordrer til vold. Jeg har ganske rigtigt et spil på min hjemmeside, hvor man kan snige sig ind på Pia Kjærsgaard (i ly af Sverige og FN) og med lidt held kaste en sko i hovedet på hende.

Jeg har meget svært ved at forstå at et spil, der er tydeligt satirisk, kan tolkes som en opfordring til at udøve vold. Og tænker at hvis man skulle følge den tankegang, så skulle mange film, mange tegneserier og mange computerspil fjernes.

Politik bør, som mange også har kommenteret, handle om politik og ikke om personer. Hensigten med spillet er ikke at gå efter personen Pia Kjærsgaard, men efter det hun symboliserer. Og med både Sverige, FN og pigtråd i spillet mener jeg det er ganske tydeligt.

Der er områder hvor jeg er mere enig med DF end med RV og spillet her handler ikke om at jeg ikke kan lide DF eller Pia Kjærsgaard – det handler om at jeg ikke kan lide vores udlændingepolitik, som i høj grad er defineret af DF.

Til de mange der ønsker et spil, hvor man kan kaste noget efter mig, så prøv Christiansborg-spillet.

Jeg ville gerne give alle dem der har sendt mig personlige hilsner et personligt svar, men da jeg har modtaget virkelig mange vil det ikke være muligt.

PS: Tjek desuden denne film: http://vimeo.com/25512237 

41 Comments to “Der bør også være plads til satire i dansk politik”

 1. Allan siger:

  Syntes det er en barnlig opførsel at komme med som folketings kandidat. Mener ikke sådan noget høre hjemme i politik.

 2. Kristian siger:

  Ja, hvor er det dog synd, at lille Pia får et modspil. Sjovt, hun bliver så forarget over det, efter Gucci-episoden. Godt taget, Prada-Pia. Respekt herfra.

 3. Nanna siger:

  Du skriver her på din webside, at du arbejder for øget social anstændighed. Tvært imod virker det som om du modarbejder dine egne værdier, når du lægger et spil ud på nettet, som hænger en person ud på den måde – mener du at det er anstændighed?

  Jeg synes det er umodent af dig, og du bliver næppe taget seriøst, når du kommer med sådan nogle udspil.

 4. Claus siger:

  M.h.t. “Dansk Folkeferie” kan man da kun glæde sig over at hjernedødskriteriet er indført i DK !!! For at få min kæreste til DK skal jeg bl.a. stille en bankgaranti. Hun er ingeniør, taler engelsk, lærer selv dansk og ville få arbejde uden problemer. Min nabo har en kone fra Rumænien, hun taler flydende rumænsk, har ingen uddannelse og ingen arbejde. Men Rumænien er et EU-land!!!! Det er Rusland ikke og de har næppe ønsker eller ser en nødvendighed om at være medlem. Velkommen til Danmark !!!!!

 5. Kim siger:

  Dit lede nazi-svin, du er saftsuseme ikke bedre end Pia, jeg håbet at du rådner op af kræft, og dine børn bliver kørt over at en damptromle, og at din bøsse-mand bliver r..pulet :(

 6. Claus siger:

  Gad vide om o.n. Kim ville bestå dansk testen som Pia også har været med til at indføre…… Den denske språk er en sver en……………

  Når jeg læser sådan noget åndeligt diarée er jeg glad for IKKE at være dansker !!!!

 7. Fanny siger:

  Det er mig umuligt at se lighed mellem at skulle snige sig ind på Pia K. (efter meget besvær, på grund af grænsekontrolen der kommer) for derefter at kaste en sko efter hende, og i at du er uenig med hende politisk på udlændinge-området.

  Jeg syntes det er utrolig umodent og slet og ret slet ikke radikalt. Nej det opfordre ikke direkte eller inddirekte til reelt vold mod Pia K, men det er til stadighed med til at kaste med mudder på hinanden indenfor den politiske scene. Dårlig stil er hvad det er.

 8. Kristian siger:

  Claus – så alle danskere er sådan? Velkommen til DF :), du passer lige ind!

 9. Niels Rasmus Jensen siger:

  Fedt nok med Christiansborgspillet. Jeg fik vist ram på Pia og det var dejligt. I 2005 havde vi et lignende stunt med Bertel Hårder, der fik sin mund vasket i sæbe på grund af Venstres højredrej-ning i udlændingepolitikken. Det var en video på partiets hjemmeside, som også vakte stor debat.

 10. Linda…det her spil er en fejl. Det er at støbe kugler til fjendens våben. Du gør dem en tjeneste, og dig selv og partiet en bjørnetjeneste.

  Dette udspil forærer Pia K og hendes parti endnu en gratis omgang, hvor de vil kunne tillægge dig og partiet nogle egenskaber, som nærmest er imod hvad det vil sige at være radikal.

  Betænk dog, menneske. Betænk.

 11. Niels Wied siger:

  Selvfølgelig er det ikke en opfordring til vold, men er det ikke ganske sigende for dit parti, at du opfordrer til en symbolsk handling, der er udtrykket for den største foragt i arabisk kultur ?

  mvh

 12. Steen Hansen siger:

  Så fik du dine to minutters berømmelse i tv. Så indslaget i nyhederne og ikke et eneste radikal budskab kom frem! Tværtimod så jeg en dårligt formulerende politiker, der kun kunne mande sig op til et ynkeligt forsvar for sin umodne – og for en politiker – uværdige opførsel. Folk på tinge burde være hævet over den slags barnagtigheder.

 13. Matthias siger:

  Medierne har ikke været lige så dygtige til at udlægge dine argumenter, alle fokuserer udelukkende på personen Pia Kjærsgaard – inkl. Søren Espersen som kunne have valgt at sige; det er jo en harmløs spøg eller dårlig humor, men vi har jo ytringsfrihed i Danmark. Men det er jo ren utopi så længe han har mulighed for at fordreje det som et angreb på DF, og netop derfor er et harmløst satirisk indslag i værdidebatten endt på forsiden. Linda, du har ikke gjort noget forkert. Du har bare været uheldig at VKO føler sig berettiget til at bestemme over graden af vores ytringsfrihed.

 14. Yousif siger:

  I Danmark har vi heldigvis frihed til at gøre det vi vil, med ansvar for vores handlinger.
  Hvis det er forkert af dig at lave et spil, der kaster med sko. Så er stort set alle copmuter-spil forkerte. Hvis dit spil opfordre til vold, så opfordrer størstedelen af alle computer-spil til vold og må forbydes.
  Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, som hylede op om dit spil, er ganske enkelt en hykler. Han støtter Israels tortur, drab og undertrykkelse på uskyldige civile palæstinensere. Og så mener selv samme mand, at dit spil opfordrer til vold???

 15. Claus siger:

  Se hvordan DF samt. deres medlemmer går i forsvar ligeså snart det er dem som er på forsiden. Hvem var det lige som mente, at I Danmark har vi ytringsfrihed? Hvem var det lige som gjorde grin med muslimer samt. muhammed-tegningen, og mente at muslimer var for alvorlige omkring deres tro! Var det ikke også Pia som sendt Kurt Vestergaard en buket blomster og roste hans tegning? DF ta´jer en tudekiks!

 16. Lad mig med det samme slå fast at jeg mener politik bør handle om politik og ikke om personer. Og hensigten med spillet er ikke at gå efter Pia Kjærsgaard som person, men efter den udlændingepolitik, som hun symbolisere. Og med både Sverige, FN og pigtråd i spillet mener jeg det er ganske tydeligt.

  Hvis dette spil skulle fjernes fordi det menes at opfordre til vold, så skulle mange film, mange tegneserier og mange computerspil fjernes.

  Skulle Pia K. føle sig personligt ramt, så er jeg villig til at fjerne spillet, men indtil jeg bliver kontaktet af hende, så får spillet lov at ligge hvor det har ligget det sidste halve år.

 17. Henrik siger:

  latterlig, barnlig og useriøs. Hvis dette er linjen skulle du holde dig ude af politik, prøv at tage kontakt til de danske stand-upér de vil måske lege med dig.

 18. Jan siger:

  Jeg syntes at du virker utroligt umoden, når du ligger sådan et spil på din hjemmeside, det virker som om du kun kan svine dine modstandere, hvad med at tage den politiske debat med ord istedet for.

  Jeg kunne forstå det hvis det var dine børn der havede sat det på deres hjemmeside, de har da i det mindste alderen til at syntes at det er sjovt.

 19. Ernst Röhm siger:

  Jeg synes du skal få Tom Vedel til at programmere et spil, hvor unge arabiske prinser kan gruppevoldtage Pia K.!

  Hold kæft hvor er du syg i låget kone, må dig og din familie snart blive grundigt kulturberiget, så i bliver liggende nede, altså ren virtuelt og naturligvis udformet som et “spil” af en art!

  RADIGALE SO!!!

 20. Ernst Röhm siger:

  Nu da den radigale svinehund i øvrigt er så glad for satire, vil jeg opfordre alle til at tegne en karikatur af muslimernes falske profet og landevejsrøver Muhammed.

 21. Steffen Nielsen siger:

  Dansk Folkeparti lancerede for nogle år siden et computerspil, der gik ud på at bevæge sig gennem et ghettokvarter.
  Spillet var dybt usmageligt, så Linda’s spil her har jeg svært ved at se kan oprøre DF’s proselytter

 22. Ernst Röhm siger:

  Nu vi er i gang, kunne vi så ikke også få et spil, hvor man stuver muslimer sammen i gamle Herkules transportfly og smider dem ud uden faldskærme 5.000 km sydøstover?

 23. Ernst Röhm siger:

  William Jansen har begået en lille fremragende opsummering vedr. Linda Kristiansens indlæg i udlændinge debatten:

  http://bohemianrhapsody.dk/2011/07/20/linda-kristiansen-kaste-sko-pia-kjærsgaard/

 24. Ib siger:

  Sjovt spil – og helt harmløst. Godt at nogen tør give lidt modspil til DF.

 25. Peter siger:

  Jeg mener at spillet på sin vis kan være smigrende for Pia, da det jo ikke kan være rent negativt at blive fremstillet som danmarks vogter – trods karrikaturen ;).

  Der er nok noget om sagen, og kunne godt forestille mig at mange udlændinge ser Pia som en af de største vejbomme for at kunne blive i landet. Og det er da også korrekt at det er nemmere at komme til Danmark gennem Sverige og EU.

  Dog er det et lidt usmageligt spil da det det jo ikke er helt ok at kaste sko eller andre tinge efter folk pga. deres politiske holdning (det kunne nok være løst på anden måde i spillet – et greencard eller noget) – men vi har jo vores ytringsfrihed, og der kan konsekvensen jo af og til være dårlig smag! ;)

  Og til Ernst, som nok ikke hedder Ernst… køl da lige lidt ned!

 26. Du kalder spillet for “et indlæg i debatten om den danske udlændingepolitik.”

  Dette indlæg indeholder følgende budskaber:

  - Muslimer går klædt i islamisk-grønne, traditonelle klædedragter med tilhørende cap og snabelsko.
  - Muslimer bruger fordækte midler til at snige sig ind i Danmark, mens landets legitime vogtere kigger den anden vej.
  - Muslimer bruger Sverige og FN som mellemstation på vej ind i Danmark, når de ikke i udgangspunktet har ret til at være her.
  - Muslimer bruger vold mod lokalbefolkningen, så snart de kommer ind i landet.
  - Pia Kjærsgaard er den eneste, som gør noget aktivt fra at holde disse fordækte, korrupte og voldelige muslimer ude af landet.

  …og det var Det Radikale Venstre, som du stillede op for?

 27. Zahid Butt siger:

  Thumbs up :-)
  Jeg synes det er fedt at se en politiker der tør gå imod strømmen.

  I meget lang tid har DF haft den rolle at de har kunne kaste smuds imod alle og enhver, og udtale sig om lige præcise hvem de vil på den måde de har lyst til.

  Spillet kan sikkert læses frem og tilbage og kan analyseres til hudløshed, men faktum er at det er ganske fint at DF også må leve med at kunne få lidt slag ligesom alle andre i dette land.
  De har trods jogget i spinaten mere end engang og temmelig tungt endda.

  Ingen i dansk politik har i lang tid turde stå imod, så det er flot gået Linda – og du skal ikke lade dig gå på alle de underlige kommentarer herinde. Inderste inde har du fået et smil på læben hos mange :-)

  For dem der nu ikke ved det – så er det at få kastet en sko i hoved en temmelig nedværdigende sag i visse kulturer, og sker kun for dem som virkelig har lavet noget lort.

 28. Ernst Röhm siger:

  Når islam kommer ind forsvinder mangfoldigheden, tolerancen, respekten for det enkelte individ og i sidste ende demokratiet og civilisationen, besynderligt, at så mange “unge” danske piger ikke fatter dette. I den forbindelse er det jo ganske sørgeligt, at det gamle husmandsparti mildt sagt, er kapret af disse samme tåbelige og uforstandige pigebørn! :-(

 29. spil? siger:

  hvor kan man spille dette spil?

 30. Rene Lohdal siger:

  Jeg synes det udstiller dine manglende argumenter, og gennemslagskraft af samme, når du ikke kan komme på noget bedre og mere politisk relevant.

  Som jeg ser ser det her, så har Pia vundet over venstrefløjens berøringsangst på indvandrere området, og de (åbenlyse) problemer det har givet landet. Igen :-(

 31. Kim Ursin siger:

  Det er dumt fordi det sender et forkert signal, det er dobbelt dumt fordi Pia Kjærsgaard rent faktisk er nødt til at have politibeskyttelse fordi der netop er nogle der kaster ting efter hende.

  Og så kunne vi da iøvrigt forstille os ramaskriget fra R, hvis DF lavede et spil om at kaste noget efter en burka, burkaen som symbol på undertrykkelse.

  Spillet er dårlig stil efter min mening. Det har da givet omtale og hvis det er et mål i sig selv, så…

  mvh
  Kim Ursin
  Folketingskandidat i Nordjylland for Liberal Alliance

 32. søren siger:

  Det handler jo ikke om at spillet faciliterer vold. Det handler om den politiske tone. Hvis du hellere vil være spilkonstruktør end politiker så bliv det dog.

 33. Zahid Butt siger:

  I bund og grund handler det om budskaber, som sagtens kan videregives verbalt, skriftligt, video, spil og lign.

  Der er heldigvis ikke nogen der har facitliste over hvordan politik kan føres og hvordan budskaber videregives.

  Kim Ursin.
  Pia har politibeskyttelse pga af det ståsted hun har valgt sig.
  At komme og påstå at hun skal have ekstra politibeskyttelse pga dette spil er lidt ude i hampen.

  Om spillet er dårlig eller ej, så viser det ihvertfald at vi har et ret stort problem i DK hvor hele landet efterhånden har danset efter Pias pibe længe nok.

  Det problem er nu ikke længere kun i forhold til den muslimske verden, men har bredt sig til vore nærmeste naboer, det meste af EU og temmelig mange andre lande rund omkring i verden.

  Pia & Co. har kostet Danmark nogle ret dybe ridser i lakken og det er på tide at vi begynder at arbejde os imod at få udbedret de ridser.

 34. Bent L siger:

  Til Linda Kristiansen.

  Jeg er af den opfattelse, at “spillet” nærmest opfordrer til vold, især set på baggrund af, hvad der i dag er sket i Norge mod Arbeiderpartiet.

  Grundlovens §78, stk. 2 lyder: ”Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom.”

  Jeg har altid stemt radikalt, men jeg tvivler på, at jeg vil gøre det fremover.

  Din “symbolske” opfordring til politisk vold imod Pia Kjærsgaard er helt uacceptabelt. Og jeg vil indtrængende opfordre dig til at tage “spillet” af din hjemmeside.

  Bent L.

 35. Louise W Sørensen siger:

  Den radigale svinehund, bliver forhåbentlig draget til ansvar for hendes opfordringer til vold!!!!

 36. Bent Hansen siger:

  Satire, måske men dårlig og usmagelig. Jeg synes det er misforstået humor.

 37. Berit siger:

  Kære Linda Kristensen

  Hvor er jeg blevet ked af vi Danmark har kandidater som dig til folketinget….samt over at du kan finde på at udtænke et sådant spil mod en enkelt person
  ” Pia Kjærsgaaard ”

  Når du ønsker at sætte fokus på udlændinge politik, så må jeg sige at du har en meget indskrænket tankegang gransende til rasitisk mod andre tænkende. Jeg er meget skuffet over at vi i Danmark har politiker der synker så dybt at hvis andre tænker anderledes, så må man gerne bruge ufine metoder for at opnå egen vinding, for det er vel det, det hele handler om for dit vedkommende.

  Mit håb er at folk har en større tolerance overfor forskellighed end du har. Jeg undrer mig over, at du mener, du har den rette holding og dermed kan tromle andre ned der ikke har samme holding, det taler lidt om dig! Jeg bliver også bekymret, hvis vi i folketinget har personer som dig til at bestemme for alle vi andre. uha!

  Du siger at du ikke vil have skyld i hvis Pia Kjærsgaard lider overlast p.ga. dit spil …….. du må være naiv, holdninger som dine er med til at fremme vold.

  Jeg håber du vil tænke over din handling og finde en bedre måde at fremme dit kandikatur til folketinget på, dette spil er ikke måden.

  Jeg håber du fjerner det hutigst muligt og sender Pia Kjærsgaard en undskylding.

  Med ønsket om at der stadigvæk er håb for dig.

 38. Troels E Lund siger:

  Det virker som om denne radikale politiker ikke føler noget ansvar for den voldsforherligende retorik hun benytter sig af.
  At hun i fuldt alvor, mens verden førsøger at fatte konsekenserne af politisk vold i Oslo og på Utøya, fastholder at det er i orden at fysisk skade politiske modstandere er ubegribeligt og et tegn på fuldkommen mangel på menneskelighed.

  Linda Kristensen, du pisser på alle de mennesker der er blevet udsat for politisk motiveret vold, senest de unge socialdemokrater i Norge

 39. Troels E Lund siger:

  Zahir Butt
  Når du mener
  Pia har politibeskyttelse pga af det ståsted hun har valgt sig.

  Gælder det så også de unge socialdemokrater der er blevet såret og dræbt i Norge?

  De blev jo også ramt pga det ståsted de havde valgt sig

  Er du helt sikker på at det ikke er pga personer der støtter vold mod politikere at Pia har politibeskyttelse, og at de unge er døde?

  Nogle støtter vold mod politikere i praksis, andre ved at forfladige det med computerspil

 40. Hans siger:

  Nu glædede jeg mig lige over, at Radikale Venstre, med Vestager i spidsen, kører en seriøs og sober debat og konsekvent holder sig fra mudderkastning. Jeg håber vi har at gøre med et enkelt umodent indlæg fra en kandidat, der er desparat for at få lidt presse. Men det er IKKE Radikale Venstre værdigt.
  Efter min opfattelse er skandinaviske værdier, at vi kan diskuttere forskellige holdninger uden at skulle svine hinanden til.
  Specielt set i lyset af de seneste begivenheder i Oslo har vi ikke brug for den form for politisk “debat”, som der lægges op til med det famøse spil.

 41. Troels Lund siger:

  Der går rygter om at Linda i aktuel anledning er på vej med et nyt satirisk spil, hvor man skal spille et medlem af Hizb ut’ Tahrir (gruppering der tager fredens religion meget seriøst) som overfalder en folketingskandidat. Musikken til spillet er “demokrati – idioti” koret optaget fra mødet som Islamisk trossamfund arrangerede i Korsgadehallen i april.

  Lykkedes det at nedlægge folketingskandidaten kommer spillets bonus, hvor Zenia Stampe går i ekstase og skiger “tag en tudekiks – med agurk” mens hun danser sejrsdans omkring den nedlagte folketingskandidat.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


6 + 2 =

Categories: Blandet, Medier