Linda Kristiansen
ganske radikal
Efterlysning!

I går aftes deltog jeg i en debat med Maja Højgaard Nielsen på Universitetsradioen. Du kan høre debatten her.

Under debatten kommer vi lidt ind på hvordan det svenske politi har omtalt konskevenserne af købsforbuddet. Ifølge denne rapportså er der såvel blandt politiet som blandt socialarbejdere er stor usikkerhed og mangel på aktuel viden om købesex.

Maja modsagde dette således:

“Det er ikke det Sveriges politi siger om det, de siger faktisk at de er rigtig glade for at have fået det middel til forbuddet og at det har hjulpet dem kraftigt og at det også har sænket mængden af prostituerede de finder eller kan registrere når der er de leder efter dem”

Da jeg jo ikke fortsat vil gå ud med de oplysninger jeg har hvis de er forkerte, skriver jeg til Maja for at få en henvisning til hvor hun har det fra. Jeg får desværre kun et navn: Jonas Trolle.

Jeg googler og spørger venner og bekendte om de kender noget til det og jeg har stadig ikke fundet det sted han siger det. Til jeres info kan det fortælles at Jonas Trolle er kriminalinspektør med ansvar for prostitutionsområdet. Hvis I finder det som Maja har henvist til vil jeg sætte stor pris på at få det at vide.

I søgningen på Jonas Trolle kan jeg da oplyse at følgende interessante ting kom frem:

- Prostituerede er bare flyttet til internettet

- Niveauet har ikke ændret sig siden den første tid efter forbudsloven

- Traffickingproblem større på trods af forbud

Og her udtaler han:

“Det är inte idag lika lätt att se kontakterna mellan sexsäljarna och hallickarna som det var förr. Och de har inte haft samma framgång med förhören som de haft tidigare.” 

Leave a Comment to “Efterlysning!”

 1. Johnny siger:

  Vad den svenska polisen säger och speciellt Jonas Trolle ska man ta med en “nypa salt”, de är en del av den svenska statens propagandamaskin för att rättfärdiga den svenska sexköpslag.

  Just därför så var Socialstyrelsen’s senaste rapport en överraskning för många, speciellt för de som har kritiserat den svenska modellen. Plötsligt erkände en svensk myndighet att lagen inte var så lyckad som många förbudsförespråkare hela tiden har påstått. Att lagen inte är lyckad är ingen överraskning för de som anser att den skall bort, men att en svensk myndighet erkänner detta är ett steg i rätt riktning.

  Jag tror att polisen Jonas Trolle är välkänd bland de prostituerade på grund av alla sina uttalanden och dessutom är han för förbudet, vilket knappast gör hans uttalanden opartiska.

  Om du tar kontakt med Isabella Lund så är jag säker på att hon kan ge dig betydligt mer information om Jonas Trolle och hans uttalanden.

  http://www.isabellalund.com

 2. Isabella siger:

  Trolle har gjort en mängd uttalanden till media både i Sverige och i andra länder, han har inga belägg för sina påståenden.

  Här får du några länkar till inlägg på min blogg där jag tar upp en del av det han har sagt:

  http://www.isabellalund.com/2007/10/21/all-dessa-falska-uppgifter/

  http://www.isabellalund.com/2007/07/07/viss-insikt-men-en-felaktig-vag/

  http://www.isabellalund.com/2007/06/12/morka-effekter-av-sexkopslagen/

 3. Det er bare perfekt :-)

 4. Kim Brandt Jensen siger:

  Om et forbud nu hjælper eller ej, er jo i virkeligheden umuligt at undersøge. Man skal ikke forbyde køb af taktiske grunde, men fordi køb af seksuelle ydelser, er legaliseret overgreb på kvinder, som ikke ser anden udvej end at bortsælge deres værdighed.
  Når man hører forsvar for seksuel udnyttelse af kvinder, kommer forsvaret enten fra kvinder helt uden for området, som kan hævde at det er en menneskeret at gå under, og at udnytte andre, som er i proces med at gå under, eller også kommer det fra kvinder, som sidder midt i suppedasen, og derfor gerne vil varme sig ved en tro på, at de kunne vælge noget andet, hvis de ville.
  Du hører ikke pårørende til prostituerede (men mindre alfonser kan regnes som pårørende) sige at “vores datter har et godt liv med at prostituere sig” eller “det er rigtigt dejligt, at min mor er luder”.
  Købesex handler forholdsvist lidt om sex (prøv at gå en tur igennem Skelbækgade, og se de sølle sjæle, der faldbyder sig der, og så vis mig en mand, der ville tænde på dem, hvis de mødte dem i anden sammenhæng) men i stedet om følelsen af magt, er det god radikal politik at understøtte at den har magt, har ret – til at udnytte andre?

 5. rasmuselkjaer siger:

  @Kim

  Sexkøb handler om sex, for mit vedkommende. Jeg har aldrig købt sex på gaden, og jeg ville heller aldrig kunne få mig selv til at gøre det. Jeg er ikke en sadomasokist, der bare hungre efter sit næste magtfix. Jeg er en ganske almindelig mand, der tilfældigvis ikke har været istand til at finde sig en kæreste.
  Kom tilbage når du har mere end radikalfeministiske teorier at byde på. Vi kender dem, vi har hørt dem titusindvis af gange, og vi kan ikke bruge dem til noget som helst.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


3 − = 2