Linda Kristiansen
ganske radikal
Én dag – to debatter

Oprettet af Linda 2007-11-01 23:22
Så er det igen blevet aften – dog på den rigtige side af midnat :-)

Jeg startede dagen med at køre nogle pjecer ind til Kalundborg – opdagede desværre at min ene fordæk var halvfladt og ledte efter en tank med en funktionsdygtig luftpumpe. Jeg skulle deltage i en paneldebat kl. 10 i Slagelse, så jeg skulle altså have luft. Var ved at gå en lille smule i panik, da de første 4 enten ikke havde en eller de var defekte/til reparation. Det lykkedes dog  Og jeg ankom også i god tid til debatten på Slagelse Gymnasium. Det var en debat med John Dyrby (A), Helge Adam Møller (C), Ole Sohn (F), Carl Christian Ebbesen (O), Troels Christensen (V), Villum Christensen (Y), Pernille Søndergård (Ø) og mig. Det er altså mange. Specielt når alle forventes at svare på alle spørgsmål.

Vi skulle egentlig have startet med at præsentere os i 2 minutter, men fordi der var tidsnød blev det skåret væk. Det var en mærkelig debat at være med til. Den var meget fløjdelt og der var ekstremt meget mudderkastning. Hvis man var en af dem, der skulle svare først på et spørgsmål og der så var en der modsagde dig bagefter var der ikke mulighed for at forsvare sig eller ”skyde igen”. Det skulle jeg lige vænne mig lidt til. Men generelt synes jeg det gik ok – dog bedst til sidst, hvor Troels valgte at synge sin afslutning om at han ville et blåt Sjælland. Jeg skulle afslutte lige efter og valgte (ikke at synge, men) at sige at jeg ønskede et grønt Danmark! Og så fik jeg fortalt, at jeg synes Venstres ambition om vedvarende energidækning på 30 % i 2025 er uambitiøst. Vi har steder i Danmark hvor de gør det langt bedre – lad os lære af dem.

Fik delt en masse materiale ud – blandt andet rigtigt mange af de fede postkort fra radikal ungdom om ”Fortrydelsen” – se mere på www.fortrydelsen.dk. Jeg fik også snakket med nogle elever bagefter – bliver altså lidt glad når nogen gider snakke skat :-) Vi fik også snakket hash. Vi fik faktisk rundet rigtig meget forskelligt – vildt positivt.

Bagefter tog jeg på besøg på min gamle arbejdsplads (Forebyggelsesafdelingen i Misbrugscentret – nu i Slagelse kommune tidligere i Vestsjællands Amt). Det var dejligt at se mine tidligere kollegaer, men også trist at høre at kommunen skal spare så meget at misbrugscentret skal afskedige ca. 7 personer! Så meget for forbedring af forebyggelsen – lad os komme af med skattestoppet og få øget økonomisk selvstyre i kommunerne.

Bagefter besluttede jeg mig for at få lidt mad – jeg er desværre typen som glemmer at spise og tit ender med en sodavand og lidt lakridser eller chokolade. Jeg kørte til Ringstedet og tændte for computeren, så jeg også lige kunne nå at svare lidt på mails, mens jeg spiste. I denne tid gør man ikke kun en ting ad gangen. Mens jeg spiste var jeg så super heldig at blive ringet op af TV2east, der spurgte om jeg kunne tænke mig at være med i en ChatDebat her til aften. Jeg skulle debattere med Louise Schack Elholm fra Venstre om velfærd. Det var sjovt at være med – der skulle komme en udskrift eller et sammendrag på www.tv2east.dk. Chatten var dog ikke så meget mellem mig og Louise for der var ret meget run på og vi havde rigelig travlt med at svare på spørgsmål fra de andre – gode spørgsmål. Det var meget orienteret om skat. Og skatten er jo også en super vigtig faktor når vi snakker velfærd – men vi skal også huske at enkle tiltag som mindre kontrol og bureaukrati også kan medvirke til øget velfærd. Vi skal huske, at der er personer i alle sager!

Nu vil jeg gå i seng – det bliver helt mærkeligt at gå i seng så tidligt, men jeg trænger. Elsker valgkampen, men den er også lidt energidrænende. Er spændt på hvor lang tid man kan køre på adrenalin, koffein og sukker *GG*. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 9 = 18

Tags:,