Linda Kristiansen
ganske radikal
Er Danmark virkelig ikke rummelig nok til døv flygtning, der kun kan dansk tegnsprog?

Jeg har lige modtaget en besked fra Aziz Halmanov om at han har sendt en fuldmagt til flygtningenævnet om at jeg gerne må få aktindsigt i hans sag. Jeg er meget spændt på at læse Aziz’ sag, for jeg forstår simpelthen ikke med hvilken begrundelse han er blevet sendt ud af Danmark.

Aziz Halmanov og hans mor har været her i Danmark i fire år. I foråret blev de udvist og sendt retur til Usbekistan. Under hele sin opvækst har han været forfulgt i Usbekistan fordi han er døv og halvt Usbeker og halvt Kineser. Hver eneste dag har været en kamp mod det Usbekiske politi og andre borgere i Usbekistan, hvorfor han og hans mor for fire år siden vælger at flygte til Danmark, hvor de søger asyl.

I løbet af de 4 år i Danmark lærte Aziz at læse og skrive dansk + dansk tegnsprog (han har ikke fået lov at gå i skole i Usbekistan og derfor er dansk tegnsprog nu hans bedste sprog, men ikke meget værd andre steder end i Danmark!).

Tirsdag d. 12. april 2011 kommer politiet og anholder ham og hans mor og sender dem til Ellebæk fængsel i 15 dage før de blev udvist.

Aziz har hele tiden frygtet for at blive sendt tilbage til Usbekistan. Han vidste at han og hans mor ville blive anholdt så snart de kom retur, fordi det Usbekiske politi tidligere har truet med anholdelse. Da det danske politi havde afleveret ham og hans mor, anholdte det Usbekiske politi dem ganske som han havde forudsagt og smed dem ud til Kasakhstan. Det Kasakhstanske politi nægtede at modtage dem, da de ingen pas havde, kun et stykke papir fra det danske politi med navn og foto på. Derfor blev de i Usbekistan, hvor de levede på gaden i konstant frygt for at blive opdaget af politiet og smidt ud af landet.

Til sidst lykkedes det dem at flygte illegalt til Kasakhstan og der er de nu. Dog stadig med frygten for at blive anholdt og sendt retur til Usbekistan og så starter det hele forfra igen med forfølgelserne og udsmidning af landet.

Aziz havde lige fået en praktikplads, er enormt vellidt og faldet rigtig godt til i Danmark. Nu lever han i skjul – og jeg forstår det ikke. Er vi danskere virkelig så egoistiske, at vi slet ikke kan se at det her er helt galt?

Jeg skrev til Søren Pind 22. august, men har desværre ikke modtaget et svar. 

6 Comments to “Er Danmark virkelig ikke rummelig nok til døv flygtning, der kun kan dansk tegnsprog?”

 1. Mette Jensen siger:

  Aziziddin er min bedste ven – har virkelig ondt af ham og hans mor. Han er en virkelig god ven og en rigtige god legeonkel for mine døtre…

  Jeg føler uretfærdig at de behandler andre asyl i luksus sommerhus og Aziz og hans mor ikke måtte få lov til at være en borger her i DK.

  Sommertid føler jeg dansker er ren egoistisk over og så føler jeg sommertid dansker før i tid frarøver min børne og taler dårlig om døve at døve forælder kan ikke varetage børne s tavs. Men nu har jeg vundet mit kamp og fik mine døtre hjem og bo. De ser døve som intet kan – typisk.

  Jeg vil så virkelig gerne ha Aziz og hans mor kommer her og bo her i Danmark de er meget loyal mennesker og en god døve ven. Han dengang starte i bowling kan slet ingenting og efter 4 gang kommer han begynde hans hemmelig talent kunne bowler og kan bliver rigtige dygtige. Men det betyder så mig meget at har givet ham en af mine bowling kugle så jeg håber de kan hente ham hjem så han og hans mor kan kommer videre her i Danmark med tegnsprog og alt der han mistede siden 12 april…

  Han som jeg skriver igen er en virkelig god ven for mig og mine døtre….

  Ærgerlig Søren Pind der ikke har reageret på svaret men håber vi flere døve kan hjælpe til.. Pls hente ham og hans kære mor hjem og her hjem er hans og hans mors hjem og ikke i Uzb og ikke i Kaz..

 2. Bjørn Hansen siger:

  Danskerne er blevet egoistiske, selvhævdende, kolde mennesker! At pinden ikke svarer er ikke spor mærkeligt, da han fik posten fordi han er et ærkeprodukt af højrøvet politiker, af “DEN SLAGS SOM GIVER OS ANDRE KVALME!”
  Lav en Facebook side, og få andre til at støtte op om ham og hans mor. Min opbakning har du!

 3. Mette Jemsen siger:

  Søg: støttet aziziddin på fb. Jeg har lavet

 4. [...] morgenen med at få at vide at min anmodning om aktindsigt i Aziz’ sag var blevet godkendt. Aziz har skrevet til mig flere gange via facebook og jeg har også modtaget et [...]

 5. Sunny Ardal siger:

  Jeg kan se at Søren Pind gang på gang på Facebook høvler status opdateringer frem – Den næste kærlighed han gerne vil udstråle eller medfølelse han kunne havde udvist her kan jeg ikke genkende over for et socialt svagt menneske og jeg kan heller ikke erindre at medierne har fuldt sagen.
  Artiklen er fra Maj/2011 og jeg håber der bliver vist en hel del social indsigt her og at han kan komme til Danmark !
  Medierne har kørt meget i sagen om den tailandske dreng der ikke måtte komme herop til sin mor.
  Jeg synes der er handlet korrekt m.h.t. den tailandske sag MEN at sende en døv hjem til et nærmest uland……

 6. I dag – over to år siden at vi prøvede at få sagen genoptaget – har jeg modtaget brev fra Flygtningenævnet, der afviser at genoptage sagen. En ting er at det har taget over to år at få et svar,men selve svaret er en ren catch 22. Sagen afvises fordi “Nævnet kan ikke lægge deres forklaring om, at det usbekiske politi har bedt Dem og deres moder om at udrejse til Kasakhstan, til Grund. Oplysningerne herom er ikke nærmere underbyggede eller dokumenterede”.
  Jeg gad godt se det land der bryder menneskerettigheder dokumentere det…

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 7 = 9