Linda Kristiansen
ganske radikal
Er det allerede? Tak for valgkamp.

Har lige set debat på tv2 – og vil i den anledning sende en stor tak til de personer jeg har været i paneldebatter med :-)

Er ikke helt sikker på jeg forstår at krydset skal sættes i morgen – synes jo lige vi er begyndt.

Jeg har ikke det præcise overblik over hvor mange paneldebatter jeg har deltaget i, men fedt har det været. Både spørgsmålene fra de fremmødte, men i høj grad også det netværk der er blevet dannet kandidater i mellem. Der er godt nok nogle jeg kommer til at savne, men tænker jeg må inviterer til en evalueringspilsner på et tidspunkt. Håber dog allermest at vi fortsætter arbejdet som ”et bredt samarbejde” på Borgen i overmorgen ;-)

Der er enkelte emner der er gået igen i stort set alle debatterne: Efterløn, 12 minutter, regionerne, uddannelse, praktikpladser og mangel på arbejdspladser. Og så er der emner der stort set har været fraværende i alle debatterne (undtaget niche-debatterne om IT og handicap): Digitalisering, socialpolitik og forebyggelse – emner som faktisk også spiller en rigtig stor rolle i forhold til fremtidens økonomi og velfærd. Jeg håber alle føler de har fået svar.

En ting der har kendetegnet debatterne har været lysten til at dele panelet op i rød blok og blå blok. Jeg er radikal fordi jeg er social-liberal – jeg ønsker ikke blokpolitik, heller ikke en rød. I går mødte jeg nogle SF’ere på Sorø Station og de ville gerne have blokpolitik! Det bekræftede mig i at det var helt korrekt at melde ud med Konservative om at vi ønsker brede samarbejder. Derfor var jeg også rigtig glad for at Kristian Egebæk Mortensen gerne ville afslutte valgkampen sammen med mig på gaden i Maribo. Jeg er helt overbevist om at præsidentvalgkampen havde været langt mere udbredt, hvis ikke vi havde sagt fra i fællesskab. Og fællesskab er netop en af de værdier vi går til valg på, samme med frihed og frisind. Særligt frisind er jeg rigtig glad for – for jeg tror på at vi godt selv ved hvad der er bedst for os selv.

Jeg vil dog rigtig gerne påpege to ekstra værdier, som jeg synes er vigtige for vores samfund: Økonomisk ansvarlighed og social anstændighed. Det er de to værdier jeg tror der bliver vigtigst at holde fast i. Vi er garantien for den ansvarlige økonomi – og vi skal kæmpe en kamp for at få den sociale anstændighed tilbage i DK.

Håber du også kan se vigtigheden i at Radikale Venstre bliver et parti med markant indflydelse. Og selvfølgelig også at du mener jeg skal være med til at forvalte denne indflydelse.

Rigtig godt valg til jer alle og tusind tak for de gode spørgsmål, de hjælpende hænder og de rosende ord.

Linda 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 + 2 =