Linda Kristiansen
ganske radikal
Erstat efterlønnen med forebyggelse og et smidigere system

Hvor er det lang tid siden at vi har debatteret politik sådan helt ned i essensen, som vi gør lige nu. Det er spændende og det giver en følelse af at politik er – ja politik. Selvfølgelig skal der også meldes ud hvem vi peger på i en ny regering, men debatten er kommet videre. Vi debattere ikke hvem vi peger på, for det er blevet sagt, det er ikke til diskussion. Vi nævner det gerne bare for at slå det helt fast. Vi peger på Helle Thorning.

Jeg tror ikke der er mange mennesker i Danmark der er usikre på at vi går ind for en afskaffelse af efterlønnen. Det kunne være ønskeligt om den kunne blive fuldstændig afskaffet, for den er dyr og for velfærdssamfundets skyld er vi nødt til at kigge på økonomi og prioritere.

Margrethe har været ude og fortælle at et års efterløn svarer til til folkeskoleudgifterne for 3 børn i et år.

Personligt har jeg det sådan at den vigtigste grund til at afskaffe efterlønnen er, at vi så i stedet kan bruge nogle af pengene på at forebygge at folk bliver nedslidt på arbejdsmarkedet. Argumentet om at efterlønnen skal bibeholdes for at de der er nedslidt har et alternativ, mener jeg bør erstattes af at vi vil sætte ind med forebyggende tiltag så folk ikke kommer derud, hvor de er blevet nedslidte og har behov for at trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet.

Selvfølgelig vil der fortsat være nogen der ikke kan være på arbejdsmarkedet fuld tid, men her mener jeg ikke det er efterlønnen der er svaret. Vi skal i stedet arbejde på at gøre vores system smidigere, så de der har behov nemmere kan få tilkendt en førtidspension, et fleksjob eller lign.

Jeg ved godt, at vi ikke kan komme i mål med at afskaffe efterlønnen helt, men jeg er stolt af, at vi viser vilje til forhandlinger, samtidig med at vi trækker nogle helt klare streger for hvad det er vi forhandler og hvad der ikke er til forhandling. Og jeg har tillid til at Socialdemokratiet godt ved at det her handler om politik og ikke hvem vi peger på. For ligesom vi er yderst seriøse med hensyn til efterlønsforhandlingerne, så er vi også yderst seriøse når vi siger det er tid til en ny regering. 

1 Comment to “Erstat efterlønnen med forebyggelse og et smidigere system”

  1. [...] a webpage who is having trouble using the “Related Post Slider” Lignende artikler Erstat efterlønnen med forebyggelse og et smidigere system Hvor er det lang tid siden at vi har debatteret politik sådan helt ned i essensen, som vi gør [...]

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


4 − = 0