Linda Kristiansen
ganske radikal
Fingrene væk fra frihedsrettighederne

EnsretningEr flere gange blevet spurgt kritisk ind til valget af de sager jeg vælger at tage op – f.eks. prostitution og tegningeforbud. Er de virkelig vigtige?

Og ja, det synes jeg. Og nej, det handler ikke kun om at kæmpe for ”de ganske få kvinder, der angiveligt selv har valgt at være prostituerede”. Det handler om vores alle sammens rettigheder.

Når jeg vælger hver uge at offentliggøre endnu en artikel af FN’s handicapkonvention, når jeg gentagende gange påpeger at ligestilling ikke opnås gennem forskelsbehandling, når jeg igen og igen påpeger at prostitution ikke er menneskehandel og når jeg ikke vil forbyde tegninger uanset om de er af profeter eller børn, så handler det om at jeg tror på folk godt kan tage ansvar for deres eget liv.

Nej, det er ikke alle de ting jeg kæmper for, jeg selv ville gøre, men jeg vil til hver en tid kæmpe for at alle har ret til at leve deres liv som de selv mener er bedst, så længe det ikke skader andre.

Bare fordi jeg selv mener jeg har jordens bedste liv, så vil jeg ikke tvinge det ned over andre. Vi har forskellige interesser, forskellige meninger, forskellige lyster, forskellige tanker – og det er jeg meget taknemmelig for. Jeg ønsker mig ikke et samfund hvor vi alle er ens og vælger at leve i samme billede. Jeg hylder forskellighed og vil altid kæmpe for retten hertil – også selvom det er en forskellighed som jeg ikke selv vil bevæge mig ud i.

Jeg tror på det enkelte menneske selv kan definere sit eget liv, som det nu passer ham/hende bedst.

Vi snakker så meget om at folk skal tage ansvar – lad os så samtidig give plads til at det er muligt. Lad os tro på at prostituerede godt kan tage ansvar for dem selv, at familierne godt selv kan tage ansvar for at fordele barslen, at mennesker godt ved hvad der er rigtig og forkert på trods af illustrationer af ulovlige handlinger, at kvinder godt selv kan vise deres værd og at bestyrelserne godt kan finde ud af at vælge de bedste medlemmer, osv. osv.

Vi skal ikke begynde at indskrænke frihedsrettighederne, vi skal vise tillid til at folk er deres ansvar bevidst. Gennem tillid kommer ansvar. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 4 = 13