Linda Kristiansen
ganske radikal
Folkekirken i farver

I Danmark har den sorte præstekjole været embedsdragten for folkekirkepræster siden 1600-tallet. Men googler man ornat (præstekjole), vil man opdage at præster slet ikke behøver være så sort/hvide.

”Vi snakker meget om fornyelse af den danske folkekirke, at den skal være mere moderne. Vi kunne starte med at kigge på tøjet. Det er jo virkelig kedeligt og det er ikke noget under at folk dropper kirken om søndagen og i stedet går ud og shopper, nu hvor lukkeloven er ophævet” udtaler Linda Kristiansen, Kirkeordfører for Radikale Venstre.

Ideen til flere farver på præstekjolerne udspringer af Folkekirkens nye logo, som findes i et utal af farver og som blev præsenteret i slutningen af 2012. Forslaget vil blive fremlagt Folketinget lige efter påske og der forventes et bredt flertal. Bliver forslaget vedtaget vil man allerede til efteråret kunne se præster i farver.

 

Ønskes yderligere oplysninger om forslaget er I velkomne til at kontakte

Linda Kristiansen, kirkeordfører for Radikale Venstre
linda.kristiansen@ft.dk
31 14 33 77 

2 Comments to “Folkekirken i farver”

  1. Peter Christensen siger:

    Det lyder som et godt foreslag – hvorfor ikke lige tillade vielser i det fri,når man er i gang. Der ermange præster, der gerne vil møde folk hvor de er. Jeg kender flere præster som har fået forbud mod at vie folk udenfor kirken – ja, de må ikke engang bruge præstegårdshaven. Der er rigtig mange der gerne vil vies i det fri – evt. hjemme i egen have. De kommunale giftefogeder, og frikirkepræster foretager mange vielser på den måde – hvorfor jage folk væk fra folkekirken, ved at holde fast i vanetænkningen. Lad det være op til præsten (fritag kirkepersonalet)om han/hun vil vie et alternativt sted. Tank at få både farver, lys og luft til folkekirken!

  2. Aprilsnar :-)
    Jeg håber aldrig at folketinget skal til at lovgive om præsternes tøj! Og at give en sorte præstekjole grunden for vigende medlemstal er vist en smule absurd… Men jeg er helt enig i at mange gerne vil vies ude – spørgsmålet er om det så er religionen der er i højsæde eller festen. Og har det egentlig en betydning…?

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


3 + = 11