Linda Kristiansen
ganske radikal
Fuldt ud lovlige virksomheder diskrimineres på Jobnet

Fuldt ud lovlige virksomheder diskrimineres på Jobnet, hvis de ikke lige falder i chefen for Arbejdsmarkedsstyrelsens smag.

Jobnet er udviklet af Arbejdsmarkedsstyrelsen og Beskæftigelsesministeriet er øverst ansvarlige myndighed. Det er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende og arbejdsgivere. Eller næsten alle arbejdsgivere, for flere virksomheder har desværre oplevet at de ikke måtte annoncere efter medarbejdere, hvis deres virksomhed kunne kategoriseres som ”anstødelig eller uetisk” – uanset at virksomheden er fuldt lovlig og jobbets indhold på ingen måde er anstødeligt eller uetisk.

 

Jobnet forpligter sig også til at sikre, at vilkår for arbejdsgivernes brug bliver overholdt. Således vil Jobnet fx afvise at annoncere stillinger, der enten via tekst, grafik, firmanavn eller links vil kunne virke anstødelige eller uetiske for brugerne. Jobnet vil derfor ikke optage annoncer fra sexindustrien, pornofilmbranchen, stripklubber o.l., uanset hvilken type stilling det drejer sig om i virksomheden. Forbuddet gælder således hele virksomheden og ikke kun erotisk relaterede job.

Arbejdsmarkedsstyrelsens retningslinjer

Jeg synes ikke det er i orden at Arbejdsmarkedsstyrelsen kan sidde og være moralske dommere over hvad der er anstødeligt og hvad der ikke er. Hvis virksomheden er lovlig, så bør den have fuldt ud lige så meget ret som andre virksomheder til at annoncere på Jobnet.

 

Indlægget er oprindelig bragt på damefrokosten.com, hvor jeg hver 8. dag har fået æren at komme med et politisk indspark.

 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


8 − = 3