Linda Kristiansen
ganske radikal
Handicappede skal ikke gøres til syndebuk for kommunernes dårlige økonomi

SyndebukFN’s Handicapkonvention består af 50 let læste artikler – og her (på www.handicapkonventionen.dk) er vi allerede kommet til artikel 46. Det bringer spørgsmålet om bloggens fremtid på banen – og jeg kan allerede nu sige at bloggen fortsætter for jeg mindes ikke at der tidligere har været så stort behov for at gøre opmærksom på handicappede og deres rettigheder. For tiden hører vi borgmestre melde ud at handicappedes forhold er blevet væsentligt forbedret de sidste par år. Nu ved jeg ikke lige hvor denne borgmester har været henne, men jeg oplever ikke forbedringer – tværtimod har jeg set eksempler på at handicappedes vilkår er blevet væsentlig forringet. Dermed ikke sagt at jeg ikke godt kan se at vi er nødt til at prioritere – og det arbejde vil jeg gerne være med til. Men at gøre handicappede generelt til syndebuk for kommunernes dårlige økonomi er ikke i orden.

De eksempler jeg har på kommunernes afslag (er grelle), men desværre ikke nogen jeg kan gå offentligt ud med. Har du fået et afslag du mener strider imod FN’s handicapkonvention, så send det gerne til mig: x@lindakristiansen.dk.

Jeg har forresten indsat en lille boks på www.handicapkonventionen.dk med link til de sidste nyheder fra handicapområdet – har du kendskab til et nyhedsfeed, der bør være med, så send også gerne det til mig.

Artikel 46

Forbehold

  1. Forbehold, som er uforenelige med konventionens hensigt og formål, kan ikke tillades.
  2. Forbehold kan til enhver tid trækkes tilbage.

 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 2 = 5