Linda Kristiansen
ganske radikal
Helikoptere skal hjælpe Anders Fogh med at holde sit løfte

I Region Sjælland er der indgået en aftale med et nyt firma om ambulancekørslen. En aftale, der ikke lever op til det løfte som Anders Fogh så flot har givet om at der maksimalt må gå 15 minutter fra man ringer efter en ambulance til den ankommer.
 

Og nej – jeg mener ikke at vi her skal pege fingre af vores regionspolitikere. De har siddet med en umulig opgave – ingen penge at rykke rundt med og en masse løfter fra Regeringen, der skal indfries. Jeg mener det er vigtigt at både kommuner og Regioner får langt større økonomisk frihed. Vi skal ikke nødvendigvis have et samfund hvor alle kan få det samme alle steder. Lad os i stedet gå efter et samfund hvor de personer der vælges til at lægge visionerne for en kommune eller en region også har den reelle mulighed. Som det er nu er alt for mange midler bundet til bestemte ting. Og en af konsekvenserne er så, at der nu sidder nogle regionspolitikere og ikke har de ekstra 40 millioner det vil koste at indfri Anders Fogh’s løfte. Hvis Anders Fogh lover ting på Regionernes vegne, må han lade pengene følge med. Og derudover burde han have lidt tillid til at de personer vi vælger rundt om i landet godt kan prioritere hvad der er behov for i deres del af landet – fjern den økonomiske spændetrøje fra kommuner og regioner og lad os få reelt økonomisk selvstyre.
 

Det skal dog konstateres at Anders Fogh godt har kunnet se at han måske har lovet lidt for meget på andres vegne – og derfor er det glædeligt at det mobile beredskab nu suppleres med lægehelikoptere. Vil man gøre en yderligere (og billigere, men bestemt effektiv) indsats kunne man også trække på Søværnets redningshelikoptere. Som jeg husker det er der seks styk og der er krav om at de skal være i luften et vist antal timer årligt. Disse timer kan bruges for at supplere lægehelikopterne. Ja faktisk kan de med lidt god vilje allerede sættes ind aktivt i morgen så vi har en større tryghed for hjælp i yderområderne indtil de andre helikoptere kommer i luften i 2011. 

Leave a Comment to “Helikoptere skal hjælpe Anders Fogh med at holde sit løfte”

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 5 = 1

Categories: Region Sjælland