Linda Kristiansen
ganske radikal
Husk at menneskehandel og prostitution er to forskellige ting

Så har DR lavet en glimrende dokumentar vedr. kvindehandlens bagmænd. Og jeg mener virkelig at det er en glimrende dokumentar. Den sætter fokus på nogle problemer, som ikke er ukendte, men stadig ulykkelige. Og noget vi bør sætte massivt ind mod. Det er frygteligt at der ikke bliver gjort nok for at hjælpe disse kvinder. F.eks. er det helt forfærdeligt at disse kvinder ”bare smides ud” af Danmark, for blot at komme retur til folk, der gerne vil have en masse penge tilbage og så ellers møllen igen. Det er ikke acceptabelt. Og vi bør få lavet vores lovgivning om, så vi reelt kan hjælpe disse kvinder.

 

Men jeg vil pointere at dette billede heldigvis ikke er generelt. I Danmark formodes op til 5 %* ifølge Rigspolitiet at være ofre for menneskehandel. Og det er bestemt 5 % for mange. Men for at dette tal ikke skal stige vil jeg endnu engang anmode om at vi ikke indfører et sexkøbsforbud. Et sexkøbsforbud vil nemlig have den konsekvens at flere af de frivillige prostituerede vil blive nødt til at gøre sig afhængige af andre. Det vil gøre arbejdsforholdene betydelig værre. Og det vil blive endnu sværere at hjælpe ofrene for menneskehandel, fordi området vil blive endnu mere mørkelagt og prostituerede vil blive blandet sammen med ofrene.

 

 *) Tilføjelse 20. maj: Op til 5 % af de udenlandske prostituerede (2500). Altså op til 125 personer.

 

Leave a Comment to “Husk at menneskehandel og prostitution er to forskellige ting”

 1. Jeg er ved at være overtræt, men da jeg så artiklen her, så kom jeg bare til at tænke på det ironiske i at denne advokat nu bliver ristet lidt, mens DR har videresendt hans råd til et par millioner…
  Nå, men det er nu stadig fint at det bliver taget hånd om ham og at DR belyser disse situationer.

 2. Jeg lægger desuden et link til en anden blog, hvor der er kommenteret på udsendelsen:
  http://frikke.wordpress.com/2008/05/19/dr-dokumentaren-et-referat/

 3. Annette R siger:

  Ja, Linda, der er forskel på kvindehandel og prostitution. Ligeledes er det ikke kun kvinder der er prostituerede, men også mænd. Men det er der rigtigt mange der vælger at lukke øjnene for.

 4. @Annette
  Det er faktisk meget bevist at jeg i min overskrift har skrevet menneskehandel og ikke kvindehandel. At jeg i mit indlæg så skifter til kvindehandel skyldes at programmet i går handlede om kvindehandel. I prostitution er der mænd, men jeg har ikke hørt om mænd, der var ofre for at blive handlet til prostitution. Jeg er dog helt enig i, at vi selvfølgelig skal behandle mænd og kvinder lige på dette punkt :-)

 5. Jeg har lige læst på DR at sexkøbsforbudsloven i Sverige er god fordi den hjælper de mænd der ønsker at holde op med at holde op. Men desværre er der nok ikke blevet færre prostituerede – og de er desuden blevet endnu mere skjulte… Men loven er sandelig god!

  Jeg vil langt hellere hjælpe de prostituerede, der har brug for hjælp!

 6. Jeg er alt for meget på nettet! Hvis nettet blev forbudt, så ville det hjælpe mig mod min afhængighed. Vil I ikke godt støtte mig i kampen for at holde op ved at sørge for, at det jeg er afhængig af, bliver forbudt?

  (Sorry… jeg blev lige spydig :p)

 7. Zenia siger:

  …og så kom jeg til det igen – det er mig, Zenia, der skrev ovenstående spydige bemærkning.

  (Der kører en selvsvingsdebat herinde: http://gorzelak.wordpress.com/ – WordPress gemmer de seneste oplysinger, man har indtastet, og jeg plejer ikkeat dobbelttjekke. Det må jeg hellere gøre, så længe jeg fortsætter med at bruge andre navne end mit eget derinde. Beklager forvirringen.)

 8. Spændende artikel fra SIO i Jyllandsposten. Er rufferiloven bare super eller har den også negative konsekvenser? Læs selv:
  http://jp.dk/indland/article1347354.ece

 9. Jeg så i dag to “sjove” udvalgsspørgsmål – det var rigtigt mange efter mandagens udsendelse – men to af dem var anderledes.

  Det ene handlede om hvor mange prostitutionskunder politiet havde fortalt at det var forbudt at købe sex af handlede kvinder (http://www.folketinget.dk/doc.aspx?/Samling/20072/beslutningsforslag/B96/spm/7/index.htm). Jeg vil hellere havde de bruger deres tid på at finde bagmændene!

  Det andet var bare et klassisk eksempel på at der desværre stadig er nogen der blander prostitution og menneskehandel sammen (http://www.folketinget.dk/doc.aspx?/Samling/20072/beslutningsforslag/B96/spm/8/index.htm)

  Hvis I gerne vil se de andre, så send en mail til linda@ka-net.dk – så kan jeg nemlig sende listen med spørgsmål i forhold til prostitution, menneskehandel og skattesnyd til jer

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 + = 14