Linda Kristiansen
ganske radikal
Hvor forsvandt tilliden hen?

Hvornår begynder vi at have tillid til at dem der er uddannet til et stykke arbejde også ved hvad de gør? Vi skal ikke sidde på nakken af alle og kontrollere til mindste detalje – de skal have plads til at passe deres job. Og hvorfor skriver jeg så det? Jo, fordi der her til morgen er en bestemt ikke ny historie i Politiken om sagsbehandlere som ikke længere føler, at de kan stå inde for deres arbejde. Og det er jo ikke lige pointen med kontrol. Vi skal da netop sikre at de kan gøre deres arbejde ordentligt. Der skal være en fornuftig sammenhæng mellem kontrol og tillid – lige nu er vi helt ude i hampen. Vi er blevet et kontrolsamfund. Og jeg har ikke lyst til at leve i et kontrolsamfund – jeg har lyst til at vi lever i et samfund hvor vi alle er klar over at vi har et ansvar og at der er tillid til at vi lever op til ansvaret.

Og det er jo netop pointen med den anden historie jeg snublede over i dagen udgave af Politiken. Det er om en mand som faktisk har taget sit ansvar på sig og har fortalt at der er noget galt med Tetra, et nyt radiosystem. Og hvad gør man? Fyrer ham! Jeg håber ved gud at det viser sig ikke at være kritikken af Tetra der er grunden, men man kan godt få sine bange anelser. Vi skal da i stedet sætte pris på folk som tager deres job seriøst. Som fortæller hvis der er noget galt. Jeg vil til hver en tid foretrække at ansætte personer som fortæller hvis noget ikke er hensigtsmæssigt, så det kan rettes op, frem for at feje ind under gulvtæppet.

Jeg håber vi snart får et samfund der bygger mere på tillid til fagenes eksperter. Vi skal finde den gyldne balance mellem tillid og kontrol, lige nu er vi røget i grøften og jeg tror vi har brug for en tillidsreform for at få os halet op på vejen igen. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


9 − = 6