Linda Kristiansen
ganske radikal
Hvordan man bliver en ansvarlig, deltagende og engageret forælder

I dag blev jeg vist lige lovlig gal. Og det resulterede i en ret skarp kommentar på radikale.net. Jeg har brug en meget stor del af dagen på at overveje om jeg kammede over. Det gjorde jeg nok. Men jeg havde virkelig brug for luft.

 

Jeg har højst sandsynligt overtolket, men nu får I lige lov at få min tolkning af følgende sætninger, for jeg mener egentlig at det er gået fra at handle om øremærkning til definition af ”en god forælder”.

 

1. sætning lyder:

”Når man har fået et barn, må man tage sig af det, om man har lyst eller ej. Vi er sikkert flere, der troede, at der ligesom var “nogen andre”, der havde et medansvar for de der børn. Det er der ikke. Børn er forældrenes ansvar. Børn har ofte – men ikke altid – en mor og en far. I så fald, har disse to for mig at se et fælles ansvar for deres børn.”

 

Min ”over”fortolkning går på at man ikke er en ansvarlig forælder hvis man ikke tager min. 3 måneders barsel, som er det der skal øremærkes (er øremærket for kvinden). Gad vide hvor stor en del af Danmarks befolkning, der blev dømt uansvarlig der? Og hvorfor gøre ansvarlighed afhængig af om man holder barsel. Handler det ikke om at være en god forælder. Er man virkelig kun det hvis man holder barsel? Jeg er ganske enig i at man som forældre har et ansvar og det er fælles – men jeg mener ikke at ansvaret alene afhænger af hvem der holder barsel.

 

2. Sætning lyder:

”Jeg mener at en øremærket barsel til mænd vil gøre at de kommer mere og mere på barsel. Og det vil gøre dem til mere engagerede og deltagende forældre.”

 

Ja, øremærket barsel til mænd vil da selvfølgelig betyde flere mænd på barsel. Specielt hvis de samtidig får at vide, at de er uansvarlige, hvis de ikke holder barsel. Og endnu mere hvis min ”over”fortolkning her også er rigtig: At man er en mindre engageret og ikke-deltagende forælder, hvis man fravælger barslen! Ja, så kan det skam også være, at der er nogle af de få kvinder, der ikke har holdt 3 måneders barsel, der skal begynde at tænke sig om – I er simpelthen ikke gode nok forældre!

 

DET KRÆVER NEMLIG 3 MÅNEDERS BARSEL, AT BLIVE EN ANSVARLIG, DELTAGENDE OG ENGAGERET FORÆLDER!

 

Nå, men i hvert tilfælde så kan I se kommentarerne i fuld længde her.

  

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


8 − 7 =