Linda Kristiansen
ganske radikal
Hvorfor er vi så bange for det anderledes?

I dag er en af de der dage hvor jeg er rigtig rigtig frustreret over hvor lidt plads der er i Danmark til de der er anderledes.

Tag nu f.eks. fedme, som pludselig er blevet kategoriseret som omsorgsvigt! Come on… Måske skulle man lige klappe hesten og prøve lidt rådgivning inden man skrider til tvangsfjernelser.

Og hvornår blev holdningen til handicappede så ussel at der jubles når overskrifterne i medierne er, at nu er en hel handicapgruppe snart udryddet.

Vi er så fokuseret på os selv at vi udviser en døv dreng til et land der ikke ønsker ham. Han kan kun dansk tegnsprog, havde lige fået en praktikplads og lå ikke Danmark til last… Men nej uha, han er jo ikke født her og vi tåler skam ikke andre end os selv.

Hvorfor er det at der ikke længere er plads til nuancer, plads til at se den enkelte?

Hvis noget falder udenfor, hvorfor starter vi så ikke med at tage en snak om det – er det godt, er det skidt, har det overhovedet en betydning?

Selvfølgelig kan vi ikke løse hele verdenens problemer, men derfor kan vi godt behandle folk med respekt. Vi kan godt tænke over hvordan vi omtaler andre og hvilke signaler og konsekvenser vores handlinger har. 

1 Comment to “Hvorfor er vi så bange for det anderledes?”

  1. Henrik Blunck siger:

    Fysikismen gør det nemt for andre at føle sig overlegne. Hvis de er slanke, og kritikeren er småfed, så er fysikken vigtigere, fordi argumenterne imod vedkommende savnes.

    Sådan er det også med handicaps. Vi er nået præcis så langt ud, at det nærmest kun er sproget til forskel. Folks tolerance er på samme lavpunkt som syd for grænsen i 30′erne og 40′erne. Desværre.

    Du har fuldkommen ret i din betragtning om overvægt. Moren til et barn nævnte også i interview i går, at folk kiggede skævt til dem hvis de skulle have en is. Hvad de ikke vidste var at barnet var under streng diæt – og ret naturligt gerne ville have et læskende frirum, hver anden måned.

    Med den intolerance der udvises gør vi præcis Danmark så ubehageligt, at vi er mange der er glade for vi taler flere sprog. Hvis udviklingen fortsætter med samme kurs, så ender det med et brain drain. Så kan alle de middelmådige dyrke deres fordomme i fred, for ingen gider leve i sådan et samfund hvor der ikke er plads til netop nuancerne og forskellighederne…

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


4 − 2 =