Linda Kristiansen
ganske radikal
Isefjordsstævnet '07

Oprettet af Linda 2007-03-06 19:23
I lørdags var jeg til Isefjordsstævne og det var super. Der var overordnet set to emner på dagens program: Kvalitetsreform og forsvarspolitik.

Troels Lund Hansen (V) var og fortælle lidt om Venstres forståelse af kvalitet. I mine ører lød det som om kvalitet set fra hans synsvinkel er meget afhængig af økonomi og kontrol. Han snakkede f.eks. om at der aldrig tidligere havde været brugt så mange penge på de sociale områder (og så er det jeg spørger er det lig bedre kvalitet?) og at der lige som med biler burde indføres et årligt servicetjek, for at være sikre på at kvaliteten er ok.

Principielt set har jeg da ikke noget i mod at vi undersøger om kvaliteten er god nok, men hvis undersøgelserne og kontrollen kommer til at fylde så meget at der ikke er tid og overskud til kvalitet, så vil jeg gerne have at vi sætter os ned og tager nye briller på og finder ud af hvad der reelt set er brug for hvis vi gerne vil nå målet: Bedre kvalitet.

Jeg mener der er to ord, som er meget vigtige hvis vi skal nå målet: Respekt og tillid.

I stedet for mere kontrol, mere linjeledelse, flere undersøgelser så skal vi blive bedre til at lade folk udføre deres arbejde. Vi skal blive bedre til lytte til Gulvets Eksperter, som Troels sagde. Jeg er bare dybt uenig i hvordan man lytter. Troels lytter ved at sætte nogle ledere til at tage en samtale med en medarbejder og sådan fortsætter det op i systemet – jeg er ikke sikker på den version der kommer frem til den ansvarlige politiker er den samme som Gulvets Ekspert fremlagde! Jeg lytter ved at tænke nye strukturer. Vi skal væk fra mange ledelsesniveauer, da det medfører kontrol, usikkerhed, tvivl mm. Jeg har læst Kolind Kuren og kan klart anbefale at Troels og andre læser den. Jeg er ikke helt enig i alle dele, men den overordnede idé om nedbrudt hierarki kan jeg sagtens tilslutte mig. Selvfølgelig ikke uden en vis portion sikkerhed og styrelse, men ansvarsfølelsen tror jeg i høj grad kommer med tilliden.

Om eftermiddagen kom vores Forsvarsminister Søren Gade og fortalte om hvordan man nu bør tænke et forsvar, hvad skal man bruge det til i dag. Det var meget spændende – ikke et af mine kerneområder, men måske netop derfor synes jeg det var rigtig relevant at høre og få lidt mere information om.

Skulle du nu sidde og gerne vil vide lidt mere i detaljer, så ring eller skriv til mig: 22 88 54 77 / linda@ka-net.dk 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 9 = 12