Linda Kristiansen
ganske radikal
Kvinder = Sild?

Kvoter er for sild. Og ja, vi kvinder betegnes da engang imellem som sild, men…

Debatten kører for fulde knald – skal vi have kvoter eller ej – NEJ. Mange tager ligefrem ligestillingen som gidsel, men glemmer hvor lidt ligestilling, der egentlig er i snakken om kvoter. Ja, faktisk er det da et tilbageskridt for ligestillingen at begynde at kassetænke kvinder og mænd på den måde. Og at ville til at forskelsbehandle ud fra køn, hvad har det med ligestilling at gøre? Jeg forstår ikke hvorfor mit køn har mere værdi end mig. Og jeg håber ikke at vi skal tilbage til et samfund hvor vores kvalifikationer defineres ud fra kønnet.

Ligestilling er ikke lig lige repræsentation, men lig lige muligheder!

Og hvorfor skriver jeg så dette IGEN, IGEN, IGEN. Fordi jeg tror det er den eneste måde vi kan undgå at få kvoter og fordi jeg også mener det er vigtigt at få debatteret hvorfor der er så få kvinder i bestyrelser – og er det et problem – og hvorfor hvis du svarer ja? Og hvorfor er det evt. ok at give køb p åvores ligestilling for at få lige repræsentation?

Se eventuelt (og deltag også gerne i) de to nye debatter om emnet på radikale.net:

http://www.radikale.net/soeren-kjaer-vestergaard/indlaeg/2008/03/20/kvotetaenkning-stinker-af-fremgang

http://www.radikale.net/christa-moellgaard-hansen/indlaeg/2008/03/20/kvotetaenkning-stinker-af-fisk 

2 Comments to “Kvinder = Sild?”

  1. Jeg synes det ville være super om man lige trak vejret dybt og undersøgte hvad årsagen egentlig er – inden man griber til noget så drastisk som kvoter:
    http://www.180grader.dk/nyheder/CEPOS_Kvinders_pr_ferencer_er_ikke_et_ligestillingsproblem.php

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


2 − = 1