Linda Kristiansen
ganske radikal
Ligestilling eller formynderi?

I går var jeg så uheldig at kunne læse en presssemeddelelse, der ønsker at øremærke 14 ugers barsel til faderen.

Begrundelsen lyder at vi skal gøre mere for ligestillingen. Deri er jeg faktisk enig, men det kan gøres på mange måder. På denne måde mener jeg vi radikale fraviger vores grundprincip om at have tillid til hinanden, vise respekt for den enkeltes valg – og hvad med barnets tarv?

Ønsker vi at gøre mere for ligestillingen så er det rigtig at der også skal kigges på barslen, men gør det med respekt for folks personlige valg – fjern den øremærkede barsel til moderen.

Ja det tager længere tid før man opnår 50% kvinder på 50 % barsel og 50 mænd på 50% barsel (hvis det da er det vi vil!!!!), men i det mindste går vi ikke ind og bestemmer for andre hvordan deres liv skal leves. Vi skaber muligheder istedet for at tvinge folk til at udleve vores idé om det perfekte samfund.

Jeg ser flere og flere tegn på at DRV er blevet et bedrevidende parti, et parti som ikke længere respektere andre og deres måde at indrette deres liv på – hvem er vi at vi kan bestemme det?

Længe leve et DRV der stadig hylder retten til forskellighed :-) 

Leave a Comment to “Ligestilling eller formynderi?”

 1. Henrik Hanen siger:

  JEG BEMÆRKER AT DEN SKRAPE SKOLE

  http://www.radikale.net/laura-friberg/indlaeg/2009/03/11/kast-trygheden-over-bord-og-byd-fremtiden-velkommen-i-den-skarpe-skole-paa-torsdag-d-123

  Også snakker om 40 % kvindekvoter. Hvor fremgår ikke rigtig, men mon ikke der f.eks menes offentlige bestyrelser.

  Det er et vildskud.

  Jo ellers en god overskrift til mødet. ”Tryghedsnarkomani vs. fremtidsoptimisme”.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


6 − 4 =