Linda Kristiansen
ganske radikal
Ligestilling – er det noget for mig?

Jeg har altid haft det lidt svært ved al den snak om ligestilling. Vi er da i 2007 – ups 2008. Vi har da ligestilling. Eller har vi? Og hvad er ligestilling egentlig?

Inde på radikale.net (http://www.radikale.net/l-qvistgaard/indlaeg/2008/01/02/lovgivning-der-giver-ligestilling-paa-ledelsesniveau) er der en debat om at lovgive om antallet af kvindelige ledere og kvinder i bestyrelser etc.

Der er også et par debater om barselsorlov.

Og pludselig er det gået op for mig – ja ligestilling er noget for mig!

Jeg mener at det at lovgive om hvor mange kvindelige ledere der skal være for at sikre ligestilling er intet mindre end dobbeltmoralsk. Hvis man laver en lov, så har man da først undertrykt kvinderne ved at tage ansvaret og selvstændigheden fra dem. Det må da handle om kvalifikationer og ikke køn. Og jeg synes det er yderst diskriminerende at folk synes jeg er så svag, at jeg er nødt til at have en lov for at kunne gøre karriere.

Barselsorlov. Her er vi igen ude i en masse om ligestilling. Og for at sikre ligestillingen er der nogen der vil tage familiernes frihed til selv at planlæge deres familieliv fra dem. For de ved nemlig hvordan man bør holde barsel. Både mand og kvinde skal tvinges. For pokker da. Nej, lad os få reel ligestilling, lad os fjerne øremærkningen af barslen til kvinder og heller ikke øremærke noget til mændene. Lad familierne selv finde ud af det – måske det kan være incitament til at flere kvinder tager mindre barsel og mændene mere. Og så skal systemet gøres meget mere fleksibelt, så det er muligt at holde barsel “samtidig” – altså f.eks. arbejder manden to dage og kvinden tre dage om ugen. Så er man også ude over det lange fravær fra arbejdsmarkedet, som er en oplagt karrieredræber – uanset køn.

Ligestilling kommer ikke gennem lovgivning – for så er lovgivningen selv med til at opstille forskellen på kønnene. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 2 = 1