Linda Kristiansen
ganske radikal
»Måske vil de gerne vise, at de gør noget godt. At de gør en forskel.«

For ca. et halvt år siden fik det danske Folketing mulighed for at give sexarbejdere bedre vilkår – helt i tråd med anbefalingerne fra straffelovrådet. Men desværre fravalgte vores politikere dette. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg simpelthen ikke forstod dette fravalg og jeg efterlyste også gentagne gange argumenter herfor. En af de ting der var rigtig interessant ved Straffelovrådets rapport, var at den faktisk havde øje for sexarbejdernes sikkerhed, men lige præcis den del besluttede politikkerne at skrive ud af det endelige lovforslag :-(

I dag er der en rigtig interessant artikel i Information, hvor I bl.a. kan læse hvorfor to rumænske kvinder har valgt at sælge sex i Danmark og hvordan de oplever deres arbejde. Et af de meget interessante afsnit lyder således:

Valentina har især ét ønske til forbedring af sine arbejdsvilkår. Hun kunne godt tænke sig, at der fandtes steder, sexklubber, hvor hun kunne gå hen med kunderne. Indtil 2011 brugte hun som regel pornobiografen Non-stop på Istedgade, hvor man kunne leje en kabine i et kvarter for en 50’er. Beboerforeningen, kommunen og politiet forsøgte i årevis at få lukket stedet, og det lykkedes i 2011 med henvisning til »uhygiejniske forhold«, da der blev konstateret skimmelsvamp i kælderen.

Nu har Valentina valget mellem at tage kunden med hjem til sig selv, gå på hotel eller sætte sig ind i hans bil. Det sidste er hun for længst holdt op med. Det er for farligt. »Man ved aldrig, hvad de kan finde på,« som hun siger. »På en parkeringsplads kan ingen høre, hvis man skriger.«

Artiklen kommer rundt om rigtig mange betragtninger set fra sexarbejdernes side – f.eks, at politiet ikke tager dem seriøst, men specielt interessant finder jeg slutningen af artiklen, hvor de kommenterer på hvordan vi her i Danmark “hjælper” med oplysningskampagner – kampagner, der stigmatiserer og

får det til at se ud, som om alle udenlandske prostituerede får stjålet deres penge og får bank og bliver voldtaget hver dag. Jeg siger ikke, at det ikke eksisterer, men det er undtagelsen. De generaliserer ud fra undtagelser.

(…)

Valentina bliver siddende og kommer med sit bud på, hvorfor myndigheder og organisationer præsenterer udenlandske prostitueredes liv på den måde.

»Måske vil de gerne vise, at de gør noget godt. At de gør en forskel.«

Politik burde ikke handle om at vise, at man gør noget godt – men rent faktisk at lytte til dem det handler om og så gøre det rigtige!

Klik her for at læse artiklen – den er vigtig. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 3 = 3