Linda Kristiansen
ganske radikal
Min kommentar til aftenens aftale om førtidspension og fleksjob

fleksjob og foertidspensionJeg har desværre set flere blive parkeret på en førtidspension – mod deres vilje! Og er man først på førtidspension, så er det ikke super nemt at få hjælp til at komme videre.

Derfor synes jeg det er rigtig fornuftigt, at der i stedet skal tilbydes en helhedsorienteret indsats med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer. Og jeg håber virkelig at kommunerne finder ud af at løfte denne opgave. Og heldigvis er aftalen så fleksibel, så hvis det er åbenlyst at en person aldrig vil kunne varetage et job, så skal vedkommende ikke ”genevalueres” igen og igen.

Derimod er jeg mere skeptisk når det kommer til aftalen om fleksjob – det er da godt nok en trist omgang L Og jeg forstår ikke hvorfor fleksjobbere ikke kan få lov at forsikre sig mod arbejdsløshed som andre på arbejdsmarkedet. Men tak til Konservative for at bevare fleksjobordningen for selvstændige. 

3 Comments to “Min kommentar til aftenens aftale om førtidspension og fleksjob”

 1. Thomas Jensen siger:

  Det underlige ved denne reform er jo at alle de ting som nævnes som positive er ting som kunne gennemføres uden at ændre Pensions Loven.

  Man kunne (og burde) lave disse ressourceforløb via den eksisterende revaliderings lovgivning og de flotte ord om en helheds orienteret indsats lyder ja det lyder da godt men det kunne man jo også gennemføre uden at ændre lovgivningen.

  Jeg har meget vanskeligt ved ikke at betragte reformen som en spareøvelse i fin forklædning.

 2. Emil siger:

  Ja det er rigtig godt med helhedsorienteret over for den enkelte. Men nu skal man ud i lange resurseforløb hvor man kun kan få kontanthjælp og med den lave sats er det ikke sikret grundlag som den enkelte har for de man samtidig med skal bekymre sig om sin økonomi.

 3. Thomas Jensen siger:

  Emil

  Man fortsætter på den ydelse man havde da ressourceforløbet startede hvis jeg ikke er galt orienteret og man skal jo kun have ydelsen indtil man er blevet afklaret.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


9 + = 17