Linda Kristiansen
ganske radikal
MODaktion d. 8. marts

Det er ikke svært at finde 100 personer, der IKKE går ind for et købsforbud – men det er noget sværere at finde 100 personer, der også er med på at stille sig frem og demonstrere mod det. Og det er jo yderst sigende. Det er jo lige netop det der er problemet. Der er forbundet så meget stigmatisering med prostitution, både af sælgere og købere – ja også en smule af dem der bare sympatiserer. Hvis det er så problemfyldt at få folk til at stille sig op på gaden, fordi man er nervøs for moraliseren fra dem der ønsker et forbud, hvordan forventer forbudsfortalerne så at et forbud skal medvirke til at få prostituerede ud af prostitution. Ingen har da lyst til at slippe det netværk, der accepterer dem for det de er, for at komme ud i et samfund fyldt med fordømmelse af det de gør. Det kræver enormt meget MOD – og derfor er der brug for noget MODaktion.

http://politiken.dk/wm/article473914.ece 

Men jeg har endnu ikke helt opgivet demonstrations-tanken, så vil du være med kan du stadig sende en mail til mig på linda@ka-net.dk. Med andre ord – FORTSÆT MED AT SPREDE BUDSKABET :-D  Men man kan jo sagtens lave en masse andet en demonstrationer for at gøre opmærksom på at et forbud er forkert og har uhensigtsmæssige konsekvenser. F.eks. håber jeg at kunne starte en SMS-kæde d. 2. marts. Vil du være med til at sprede budskabet via SMS, så har du to muligheder: 

 1. Du kan gå ind på http://zyb.com/lindakristiansen og tilmelde dig mine SMS’er (det kræver vist at du opretter dig).
 2. Du kan sende en SMS til mig på 31 14 33 77, hvori du skriver MOD eller noget andet der tydeliggør at du gerne vil have en SMS fra mig d. 2. marts.

Og så vil jeg selvfølgelig fortsat blogge om det J

Jeg har også kendskab til gode folk der arbejder på læserbreve og lignende. 

Desuden vil jeg sige tak til de henvendelser jeg har fået fra handicappede eller personer i handicapmiljøet. Det er også meget vigtigt at gøre opmærksom på at et prostitutionsforbud faktisk vil kriminalisere alle de handicappede, der i dag benytter og fortsat vil benytte sig af prostituerede for at have et sexliv.  

Har I gode ideer så hold jer ikke tilbage – jeg har i hvert tilfælde oplevet at der er stor opbakning, men også at det er et svært område at kæmpe offentligt for.

PS: Husk at melde jer ind i Facebook-gruppen - det kræver dog at man har oprettet en profil! 

Leave a Comment to “MODaktion d. 8. marts”

 1. Flemming Nakinge siger:

  Hej Linda

  Det er en ren fornøjelse at have fulgt de mange tilmeldinger, at det ikke er tilslutning nok til en demonstration er en biting, efter så kort tids tilmeldingsfrist kan det ikke være en overraskelse for nogen. Jeg håber alle er i arbejdstøjet, da jeg kun kan love det bliver et langt sejt træk.

  Hvem siger at det skal være lige på kvindernes kampdag vi svare igen?

  Send foreslag til Linda, om hvordan vi kan styrke sammenholdet, så vi ikke bliver taget på sengen igen.

  Godt gået Linda.

  Vh Flemming

 2. henrik siger:

  @Linda

  Lover at blogge hårdt for sagen, ved enhver lejlighed.

  Det er i øvrigt svært at vække folks interesse for sagen, når der ikke er ligefrem er tale om brugere, udøvere eller sympatisører – det er andre emner, som interesserer – indvandrere, tørklæder, ildpåsættelser, skattestop, priserne på dagligvarer osv. osv.

  Jeg kan forresten fortælle en hel del, om de problemer handikappede af enhver slags vil stå overfor, i tilfælde af at et forbud bliver en realitet indenfor de næste fem til ti år.

  Mht. at styrke sammenholdet, tror jeg det er vigtigt, ikke at udstille indbyrdes uenigheder offentligt – det gør modparten sjældent. Disse bør med andre ord lægges over i privaten.

  Og så må man forsøge, at tvinge modparten over i en mere defensiv rolle. Alt for længe har vi forsøgt at retfærdiggøre os selv, vores tanker, følelser og handlinger. En debat på modstandernes betingelser, er lig med en tabt sag. At tro, at man kan påvirke ved at underkaste sig, er efter min opfattelse naivt.

  En debat om prostitution, bør handle om mere end prostitutionens problemer/skadevirkninger. Men de problemer skal selvfølgeligt løses – bl.a ved at trække hele branchen ud af det tusmørke, den befinder sig i nu. Forbudstilhængernes ideer derimod, vil omsat til virkelighed, skubbe de prostituerede ud i det totale mørke, samt berige nationen med 3-400.000 nye “kriminelle.” Og det har vi vist ikke brug for.

  At forestille sig, at man fra samfundets side kan/har ret til, at kontrollere alle de aftaler mennesker af begge køn indgår i forbindelse med seksuelle handlinger af enhver art, er ganske fantastisk, og vidner ikke om den helt store dømmekraft – snarere om et ønske om at straffe og signalere, uanset konsekvenserne for de implicerede, og samfundet i øvrigt. Enkelte politikere har det med at glemme, at deres rolle i samfundet er, at tjene befolkningen. Danmark er ikke deres private projekt, og en forlængelse af deres følelser og tanker/ideer. Det skal være et sted, hvor vi alle sammen kan holde ud at opholde os – et sted med højt til loftet. Vi skal ikke frivilligt, give køb på vores tradition for frisind og tolerance.

  Vi bliver med andre ord nødt til at insistere på, at tale om prostitutionens indlysende samfundsnytte, samt nægte at dæmonisere de mænd, som finder det bydende nødvendigt at opsøge prostituerede. Vi er også nødt til, at forsvare kvinders ret til at vælge de roller i samfundet og tilværelsen i øvrigt, det måtte passe dem at vælge – på samme måde som mænd gør det.

 3. Martin Bork siger:

  @Henrik
  Med hensyn til rollefordelingen er jeg optimist. Som nogen vil vide, har jeg ændret holdning fra at være for et forbud til nu at være mod et forbud. I den proces synes jeg, jeg er gået fra en defensiv rolle til en offensiv rolle. Der er for mig ingen tvivl om, at fremtiden tilhører de, der er imod et forbud og for en øget tollerence. Vel er der en bølge af nypuritanisme på vej over landet fra USA, men jeg tror faktisk de fleste oplyste danskere kan gennemskue de elementer, der ligger i de to veje og vælge den fremadrettede frem for den tilbagevendte.

 4. Henrik siger:

  @Martin

  Håber blot, at magthaverne også kan gennemskue problemet, og i øvrigt ikke er ude af trit med befolkningen.

  Men rart at møde en optimist.

 5. Flemming Nakinge siger:

  @Martin Linda Henrik

  For at forebygge diskussion om endemålet, da det er det, der har skilt de forskellige tilhængere af at lovliggøre prostitution.
  Vil jeg foreslå at vores mål skal være lovliggørelse, om det bliver en mere eller mindre liberal eller social model, kan vi overdrage til politikerne at løse,
  alle er selvfølgelig velkommen til at arbejde for det endemål, de politisk mener er bedst, men det skal så foregå på de respektive fora, her er det lovligørelse der er målet.

  For at få gennemslagskraft, vil jeg foreslå vi danner en forening, om vi er nød til at mødes fysisk for at det kan lade sig gøre ved jeg ikke, men kan det lade sig gøre at lave en netforening, med generalforsamling osv vil det være nr. 1, ved du noget om de juridiske spilleregler der Martin. der skal så udarbejdes vedtægter.

 6. Henrik siger:

  @Flemming

  Jeg er af forskellige grunde ikke videre mobil, så en netforening ville være det rigtige for mig.

 7. Christian siger:

  En happening ku’ måske ha’ været bedre – noget der illustrerer, alle de, der godt ville være med, men ikke tør …
  Tankevækkende, i denne sammenhæng, med selvcensur – set i sammenhæng med andre, verserende debatemner ..
  Lidt træls med en sag, hvor den ene part reelt ikke har lige mulighed for at ytre sig ..
  Mere realistisk, d. 8. kunne måske være deltagelse i de forskellige debatter, der afholdes i forbindelse med kampdagen.

  Vil lige se, at jeg selv er tilhænger af den finske model (i een eller anden variant) kombineret med en licens-ordning.

 8. Hej Christian – enig. Jeg tror også snart at jeg må erkende at der ikke bliver nogen moddemonstration, men… Jeg vil selvfølgelig blogge og skrive debatindlæg og opfordre alle andre – og så stadig minde alle om at edltage i min SMS-kæde ved at sende deres mobilnummer til mig på 31143377 elelr tilmelde sig via Zyb. Jeg lover at slette alle numre, der bliver sendt til mig efter d. 2. marts hvor jeg starter kæden.

  Kan du ikke fortælle noget mere om den finske model?

 9. RasmusElkjær siger:

  Jeg hælder nu mere til at vi gør som i den amerikanske stat Rhode Island, hvor det er lovligt både at købe og sælge seksuelle ydelser, så længe det foregår bag lukkede døre. Det eneste et sexkøbsforbud vil gøre er jo alligevel bare at drive sexhandlen under jorden, så hvorfor ikke bare nøjes med at kriminalisere den sexhandel der foregår på gaden?
  Faktisk er jeg ikke tilhænger af nogen form for regulering. Heller ikke den finske model. Jeg tror det vil være alt for svært i en retssal at bevise om en sexkunde påforhånd har vist om den pige han har været sammen med var handlet eller ej. Desuden har den europæiske sexarbejderbevægelse manifesteret at den ønsker en afkriminalisering, ligesom vi har i Danmark, og det er også det eksperter, såsom Ine Van Wesenbeeck, opfordrer til.

 10. Christian siger:

  lindakristiansen

  “Kan du ikke fortælle noget mere om den finske model?”
  Desværre … jeg véd kun, at den kriminaliserer køb af seksuelle ydelser hos handlede kvinder, men ikke generelt.
  Jeg synes selv det kunne være meget spændende at høre om erfaringerne deroppefra – har dét haft nogen effekt?

  Jeg synes Birgitte Kofod Olsen indfaldsvinkel er god – at sondre mellem frivillig prostitution, tvang og menneskehandel – og indrette lovgivningen derudfra.
  Problemet er, at det er svært at sondre – jfr. Rasmus Elkjær.

  Iøvrigt er det tankevækkende, at man – så vidt jeg véd – aldrig har haft udøverne af tantrisk massage med / uden intimmassage – og andre massører, der tilbyder intimmassage (og kun dét) som et ‘supplement’ til fuldkropsmassage- de sidste er der faktisk nogle stykker af, jeg har kigget lidt rundt, af nysgerrighed.

  At benytte sådan et tilbud, bliver også kriminaliseret – og hér er det meget svært at se en begrundelse, i skadevirkning for massøren.

 11. Christian siger:

  … en bøffer …

  Mine lange sætninger …

  Der skulle stå:

  “Iøvrigt er det tankevækkende, at man – så vidt jeg véd – aldrig har haft udøverne af tantrisk massage med / uden intimmassage – og andre massører, der tilbyder intimmassage (og kun dét) som et ’supplement’ til fuldkropsmassage INDE I DISKUSSIONERNE.
  De sidstnævnte er der faktisk nogle stykker af .. osv .. .. ”

  Håber det gi’r mening, nu …

 12. En licens model, gør den Finske model overflødig, da handlede (ufrivillige) sex arbejder ikke kan få licens!
  Den vil også gøre bevisbyrden lettere, da det skal være strafbart, at være sammen med en sex arbejder uden licens, det er så skærpende omstændighed, hvis det viser sig at sex arbejderen er handlet eller tvunget. Hvis licensen bliver indført er det kundens pligt at sikre sig, at formalia er i orden.

  Samtidig giver det politikerne en mulighed for at bestemme om der, skal skal være et lokale krav forbundet med licensen. Dermed kan der udelukkes særlige belastede områder af faget eks. Gadeprostitution, det kræver dog en meget mere aktiv narkopolitik end der er i dag, eller at Reden bliver mere realistiske og eks. begynder at hjælpe de gadeprostituerede ved at tilbyde dem lokaler, da det kun er dem, og de fremmede der arbejder på gaden, ifølge Politiet.
  Det skal nøje gennemtænkes om det er formåls tjenstlig, at jage narkomanerne ud i sidegaderne, eller presse dem til grovere kriminalitet. Men det er et politisk valg, hvad model der opfylder målsætningen bedst. Så starten må vel være at sætte mål.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 8 = 13