Linda Kristiansen
ganske radikal
Modersmål: Tegnsprog

Endnu et foredrag – men desværre ikke et jeg kan deltage i. Vil ellers seriøst gerne høre hvad der bliver sagt – specielt om tegnsprog. Min holdning er jo at dansk tegnsprog burde blive anerkendt her i Danmark. Det er døves modersmål.

Nå, men vedr. foredraget som jeg håber nogen vil referer fra, så vil jeg lige anbefale Annette, som er en af talerne ;-)

FN-forbundet inviterer til debatmøde om

’Sproglige Menneskerettigheder’

torsdag den 21. februar 2008 kl. 19.00

i FN-forbundets lokaler, Store Kongensgade 36, 4.th. 

http://www.kommunikationogsprog.dk/index.asp?CalenderId=956

Den 21. februar er Den internationale dag for Modersmål. I den anledning arrangerer FN-forbundet i samarbejde med Esperantoforeningen og Modersmål-Selskabet et debatmøde om sproglige menneskerettigheder.

Der er megen debat i hele verden omkring de mindre sprogs overlevelse og om minoriteternes sprogrettigheder. Det gælder lige fra at få oversat officielle dokumenter til modersmålet, blinde og døves ”modersmål” og mulighed for at henvende sig til myndighederne på eget modersmål, til at blive forfulgt og fængslet for at tale sit eget sprog.

I Danmark har vi været optaget at bevare og udvikle det danske sprog inden for bl.a. ny teknik og videnskab. Internationalt er der enighed om at sproglige og kulturelle rettigheder er en del af menneskerettighederne.

På mødet vil der blive sat fokus på sprogrettigheder ud fra et kulturelt, juridisk og politisk perspektiv.

Velkomst og indledning:

Flemming Thøgersen, bestyrelsesmedlem i FN-forbundet

Oplægsholdere:

Ileana Schrøder, formand for Esperantoforeningen, medlem af FN-forbundets repræsentantskab.

Jørgen Christian Wind Nielsen, medlem af Modersmål-Selskabets bestyrelse og arbejder bl.a. med sprogpolitik i dansk og international sammenhæng.

Annette Rolsting, formand for Intercom-Interkulturel Kommunikation og medlem af Amnesty International, Danmarks hovedbestyrelse.

Alle er velkomne!   

 

Leave a Comment to “Modersmål: Tegnsprog”

 1. camilla siger:

  hej jeg er en pige på 13 år, som meget gerne vil lære tegnesprog, jeg vil gerne have med døve at gøre men det kræver jo at jeg kan det først så hvis du ved hvordan man “taler” vil du så ikk skrive en mail til mig :) :-)

 2. Hej Camilla
  Der er desværre færre og færre steder man kan lære tegnsprog. Men prøv hos din lokale aftenskole – hvis ikke de har, så spørg om de eventuelt vil oprette et kursus.
  Du kan også spørge i receptionen på mit arbejde (Danske Døves Landsforbund) – måske de har kendskab til nogle kurser, men jeg er ikke sikker. Adressen er ddl@deaf.dk.
  Når du når dertil hvor du skal bruge tegnsprog mere uddannelsesorienteret, så er det KC du skal have fat i. Du kan se deres hjemmeside på http://www.kc.dk.
  Rigtig god fornøjelse med det – det er det smukkeste sprog overhovedet.
  Linda
  Forresten så kan jeg oplyse at der inden for kort tid vil blive en tegnsprogsordbog tilgængelig på nettet. Ordbogen er virkelig SUPER. Man kan søge både på tegn (via billeder af håndstilling) og på ord.
  Den kommer til at ligge på http://www.tegnsprog.dk :-)

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 1 = 5

Categories: Tegnsprog