Linda Kristiansen
ganske radikal
Nærhed er også en kvalitet

I dag kan man i Kristeligt Dagblad læse at den store strukturreform på sygehusområdet har konsekvenser for blandt andre terminalpatienter. I takt med at specialerne samles skal mere end 22 sygehuse lukke frem til 2020, og allerede nu har reformen betydet at patienter sendes retur til kommune (ofte eget hjem) efter behandling. Men blot fordi man er færdigbehandlet er det ikke sikkert man er rask.

Jeg er rigtig glad for at Region Sjælland har besluttet at oprette flere hospicepladser, det er et skridt i den rigtige retning, men der skal altså mere til.

Nærhed er også en kvalitet. Nærhed til venner og familie har stor betydning, hvis man skal komme sig efter et større sygdomsforløb, og har helt ubeskrivelig værdi for døende og pårørende. Derfor er det vigtigt at vi ikke bare lukker de lokale sygehuse, men husker at etablerer medicinske sengepladser og aflastningspladser ude lokalt – evtentuelt i forbindelse med et plejecenter eller en sundhedsklinik. Og selvfølgelig fortsætte den positive udvikling med hospicepladser. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 − = 1