Linda Kristiansen
ganske radikal
Nægtet opholdstilladelse fordi hun tog en uddannelse og blev integreret

Nu er der kommet hul på udlændingedebatten – i den anledning vil jeg gerne gøre opmærksom på en lille sag der landede på mit bord forleden.

En familie er flygtet til Danmark og mand og børn har fået opholdstilladelse. Moderen, Masooda, læste medicin inden de flygtede og vælger at tage SSH- og SSA-uddannelsen her i Danmark. Hun klarer det rigtig flot og får samtidig udviklet sine sprogkundskaber og der hvor hun er ansat er de rigtige glade for hende.

Desværre er det danske pointsystem så absurd skruet sammen, så Masooda kan ikke få opholdstilladelse fordi hun ikke lever op til kravet om 2½ års ordinær fuldtidsbeskæftigelse!

Masooda har været ansat og været selvforsørgende med voksenelev-løn. men det tæller ikke. Havde hun i stedet valgt at gå over på den anden side af gaden og arbejde på vaskeriet, så havde det ikke været noget problem for hende at få opholdstilladelse.

Jeg forstår ikke logikken her – en kvinde der virkelig gør en indsats for at blive integreret bliver nægtet opholdstilladelse. Kommunen hvori hun har været ansat har klaget over udlændingeservices afgørelse og forsøgt at få Søren Pind til at forklare hvordan det kan hænge sammen. Søren Pind er tavs og ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration skriver bare: ”Selvom De har modtaget løn og været ansat, har De fortsat været i et uddannelsesforløb, hvilket efter praksis ikke kan anses som ordinær fuldtidsbeskæftigelse. Udlændingelovens kriterier for meddelelse af tidsubegrænset opholdstilladelse er således ikke opfyldt.

Hvordan kan vi acceptere det? 

2 Comments to “Nægtet opholdstilladelse fordi hun tog en uddannelse og blev integreret”

  1. Mette Jensen siger:

    Ja tja nok om det rigtige øv her for en lille samfund men hvorfor får de andre lov til imens de gode borger ikke få lov til. Sikker måbet. Ligesom Aziz.. De får bare ikke lov til. Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive mere. Søren Pind s gode tavs ..

  2. Poul C siger:

    Af samme årsag flyttede jeg min stemme fra Venstre til Enhedslisten ved dette valg!…

    Danmark har igennem de sidste 10 år med DF’s hjælp udviklet sig til et inhumant “tossesamfund”, hvor sager som disse ikke er undtagelsen, men dagligdagen!

    Min hustru og datter på 8, begge russiske statsborgere, er i nøjagtig samme vanvittige situation, som den du beskriver her ….

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 8 = 1