Linda Kristiansen
ganske radikal
Nej til et forbud – ja til sociale tiltag

I sidste uge fik jeg en vidunderlig e-mail – folketingsgruppen havde besluttet at de ikke ville bakke op om et forbud mod købesex. I løbet af ugen blev der så arbejdet på den sociale vinkel. Jeg sendte en lang liste med forslag til hvor vi mener der kan gøres en social indsats – f.eks. er jeg jo ikke uenig med S og SF forslag. Det er kun selve forbuddet der adskiller, så når Astrid Krag melder ud at det er svært at se hvor vi er enige, så har jeg svært ved at forstå hende.

I aften vil jeg uddybe, men lige nu vil jeg bare dele et lille klip fra dagens udmelding i Berlingske:

Manu Sareen mener, at de Radikales politik på området er yderst ambitiøs. Partiet vil i stedet for et forbud indføre en national exitstrategi for prostituerede, der ved hjælp af en række sociale tiltag skal gøre det nemmere at komme ud af prostitution. Tiltagene ligger tæt op ad det, SF vil have indført, og Manu Sareen er derfor ikke enig med Astrid Krag i, at det er småt med områder, hvor de Radikale er enige med resten af oppositionen.

Når de Radikale ikke vil have et forbud, skyldes det erfaringer fra Sverige, hvor forbuddet er en realitet, siger Manu Sareen.

»Med et forbud risikerer man, at prostitutionen ryger længere ind i det dunkle, og så kan man ikke hjælpe kvinderne socialt,« siger han.

 

1 Comment to “Nej til et forbud – ja til sociale tiltag”

  1. Jeg lovede at uddybe her til aften, men er SÅ træt. Har brugt hele aftenen på at skrive om forslag til indsats mod menneskehandel og hjælp til ofre for trafficking. I skal nok blive præsenteret for dette + den lovede uddybning – men vil gerne lige se på det med friskere øjne inden I ser det :-)
    Sov godt

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 + = 6