Linda Kristiansen
ganske radikal
Nok engang barsel – nu med plads til undtagelser

Jeg har nu læst farsbarsel og synes bestemt det er hyggelig læsning – og bloggen bekræfter jo bare at vi familier er så enormt forskellige. Og her er så min eneste anke mod bloggen. Den levner ikke plads til, at vi må være forskellige (medmindre det er politisk korrekt forskellighed, som den muslimske dagplejemor er udtryk for). Hvis ikke vi alle tager min. 3 måneders barsel, så skal barslen bortfalde (hvem er det lige der skal straffes?).

Der er mange undersøgelser, der viser at det er fantastisk at dele barslen, men der er også undtagelser. Der er mange gode grunde til at det kunne være ønskeligt om mænd og kvinder fordelte barslen mere ligeligt, men der kan faktisk også findes gode grunde til at man ikke skal gøre det. Hvis man virkelig gerne vil mere ligestilling mellem kønnene i forhold til barsel, så kig på mulighederne og barriererne. I mange familier spiller økonomien f.eks. en stor rolle, måske kunne man overveje at barselsdagpenge ikke blev udregnet ud fra den enkeltes indkomst, men ud fra husstandsindkomsten.

At lave et system, som bygger på at der er én sandhed, som passer til alle, det synes jeg er trist, for vi er (heldigvis) ikke ens. Jeg vil gerne et samfund, hvor der også er plads til undtagelserne. 

3 Comments to “Nok engang barsel – nu med plads til undtagelser”

 1. Tak for at du forholder dig til vores blog om farsbarsel.

  Vi har forholdt os til din blogpost og det kan du læse på
  http://farsbarsel.blogspot.dk/2013/01/farsbarsel-35-erklret-politisk-korrekt.html

  Vi synes nemlig det er politisk korrekt lige at gøre opmærksom på, når vi skriver direkte om andre ;-)

 2. Morten Engell-Nørregård siger:

  Det er vel vigtigt her at huske at en stor del af barselsorloven allerede er øremærket, og familier er jo ikke ens som du skriver. hvis moderen vælger at undlade de 6 måneders barsel der er øremærket hende falder de jo væk allerede. om man øremærker halvdelen til hver, eller stiller familien helt frit, er for mig et fedt, men hvis man vil ligestillingen, må man gøre en af de to ting

 3. Hej Morten
  Jeg er enig i at det er et problem at der er øremærket barsel til moderen også. Det er nu ikke et halvt år, men 4 uger før fødsel og 14 efter. Som jeg har skrevet flere steder på disse sider, så så jeg også gerne at vi fjerner øremærkningen til moderen. Jeg mener den største barriere ligger i økonomi mm. og ikke I om familien nu fordeler korrekt – det skal de selv kunne bestemme, men vi skal kigge på om der er nogle barrierer vi bør fjerne, så der reelt er lige muligheder for mænd og kvinder at tage barsel.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 9 = 16