Linda Kristiansen
ganske radikal
Nye medievaner kræver nytænkning af mediestøtten

Så blev der endelig lavet en aftale om mediestøtten – og jeg er overordentlig tilfreds med det resultat der nu foreligger.

Mediebrugernes vaner ændrer sig og medierne er derfor også nødt til at sadle om. Og det kræver en omlægning af mediestøtten, hvorfor vi nu flytter støtten fra distribution til redaktion. Det er ikke formen, men indholdet, der er vigtigt og derfor tror jeg også at denne fokusering af midlerne vil være med til at løfte kvaliteten af vores nyheder.

Vi er klar over at denne omlægning vil ramme nogle medier hårdere end andre, derfor er jeg glad for at vi i samarbejde med Enhedslisten har fået indført en indfasningsordning over tre år, så de enkelte avishuse har tid til at tilpasse sig og lægge en strategi.

Der har været en masse debat om støtten til de ideelle blade ville forsvinde eller ej. Og det gør den ikke, men vi halvere puljen til 20 mio. over de næste tre år og sætter et loft (750.000) og lægger en bund (5.000,-) for hvad der kan søges og gør det samtidig lettere at søge midler fra hovedpuljen, hvor vi bl.a. nedsætter kravet for udgivelsesfrekvens og sætter antallet af redaktionelle medarbejdere til tre. Samtidig vil vi i de tre år hvor vi nedjustere puljen til de ideelle blade, tilbyde hjælp i forbindelse med skift af platform.

Men allergladest er jeg for innovationspuljen – den skaber mulighed for den nytænkning et nyt medielandskab kræver. Vi afsætter 20 mio. kr. til projektstøtte til opstart af nye medier og udvikling af eksisterende. Og her er der kun krav om ét redaktionelt årsværk. Vi har faktisk rigtig mange super gode, men små, medier, som vil have gavn af en håndsrækning for at kunne udvikle sig – og jeg glæder mig virkelig til at se resultaterne af innovationspuljen, for jeg tror og håber at vi i fremtiden vil se nogle gode, kreative og konstruktive nyheder udfolde sig.

Som mange ved så har jeg et tæt forhold til internettet og derfor vil jeg afslutningsvis påpege at vi også afsætter 6 mio. kr. til en supplementspulje til fritstående internetbaserede medier.

Umiddelbart synes jeg det er svært at være andet end super glad for det dette resultat – og for at enhedslisten har været en god og konstruktiv medspiller. Jeg forstår dog ikke oppositionen. Ikke ét eneste konstruktivt forslag har de fremlagt i denne forhandling. De har udtrykt bekymring og den har vi reageret på. Men uanset, så vælger de at det er langt nemmere ikke at tage ansvar. Skuffende.

  

1 Comment to “Nye medievaner kræver nytænkning af mediestøtten”

  1. Spændende med den innovationspulje :)
    Kan du henvise til en mere dybdegående udredning?

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 + 3 =