Linda Kristiansen
ganske radikal
Nyhedsbrev til medlemmerne i Ringstedkredsen

Hej Alle sammen

Først vil jeg undskylde, at I ikke har hørt fra mig i alt for lang tid. Normalt ville det nok tages som udtryk for, at der ikke sker noget, men jeg kan glæde jer med, at det modsatte faktisk er tilfældet J Jeg føler ikke rigtigt, jeg er stoppet med valgkampen – og det er jo meget godt for det er jo mellem valgene at kampen skal vindes.

 

Til at starte med kan jeg fortælle at jeg har ændret min blog. Jeg har flyttet den ind på WordPress (adressen er stadig www.lindakristiansen.dk) Det kombineret med lidt temadebat, som jeg vil fortælle mere om længere nede, har betydet at jeg er gået fra at have 10-20 besøg om dagen til i det sidste 3 uger at have et gennemsnit på 300 besøg om dagen. Dette tal forventer jeg dog falder min. 2/3 nu hvor prostitutionsdebatten er overstået.

På min blog har jeg kommenteret på udvisningssagen af de to Tunesere. Jeg synes det er skræmmende, at vi er gået hen og blevet et land, der accepterer at så konsekventfyldte afgørelser kan træffes administrativt.

 

Også Omniscan-sagen har jeg haft skrevet om igen – jeg har haft fingrer i sagen flere gange gennem de sidste 2 år, fordi min ”pap”-faster var et af ofrene for Omniscan. Hun døde i januar og pressen har virkelig fulgt godt op på sagen. Jeg har skrevet til både Lone Dybkjær og Johannes Lebech om sagen. Johannes har vist kigget videre, men om Lone Dybkjær har gjort noget ved jeg ikke. Jeg kan kort fortælle at sagen selvfølgelig har taget udgangspunkt i Omniscan, men den er mere principiel end det. Det handler om at hvis der er lægemidler der er tvivl om bivirkningerne ved – og hvis der samtidig findes andre produkter der kan bruges tilsvarende, så bør der være mulighed for at lægemiddelstyrelsen trækker et produkt tilbage imens det undersøges. I den specifikke sag vedr. Omniscan har der været mange advarsler, men lægemiddelstyrelsen ignorerede henvendelserne unødigt længe – faktisk først da TV2 gik ind i sagen i december 2006, begyndte der at ske noget. Det har kostet mange mennesker livet og invalideret flere.

pressefoto.jpg

Men den debat der har vakt størst opsigt er faktisk den der handler om prostitution. Jeg lavede et indlæg inde på radikale.net, som resulterede i en LAAAANG debat med over 400 kommentarer. Det gode ved debatten var, at der deltog andre end radikale. Der var både en prostitueret, en kunde, en fra Reden, nogle valgte politikere mfl. med og debatten blev faktisk meget alsidig. Vi snakker så meget om at lytte til virkelighedens eksperter, som en del af tillidsreformen – det blev muligt her. Den debat, kombineret med at jeg blev kontaktet af 180grader.dk, der gerne ville have mig til at skrive en klumme til dem om ligestilling: http://www.180grader.dk/klumme/Ligestilling_uden_handicap_tak.php resulterede i at der kom skred i sagerne. Jeg skrev på forskellige blogs rundt omkring, kommenterede på debatindlæg mm. vedr. et forbud mod sexkøb eller ej. Det var en meget varm kartoffel. Jeg tog til foredrag, kontaktede folk for at få yderligere oplysninger, læste rapporter og undersøgelser mm. og fandt ud af at et forbud IKKE er løsningen, hvis man ønsker at hjælpe de prostituerede, der har brug for hjælp. Og samtidig går det op for mig at SF, Dansk Kvinderåd og mange flere er ved at stable det helt store arrangement på benene for at få et forbud mod købesex. Arrangementet er sandsynligvis vel ment, men midlet er bare det forkerte hvis man ønsker at hjælpe. Det prøver jeg at fortælle rundt omkring og det ender faktisk med, at jeg laver en MODkampagne for at oplyse, hvad det egentlig drejer sig om. Modkampagnen består af en gruppe på facebook, der nu har 257 medlemmer – heriblandt Søren Pind og Skatteminister Kristian Jensen. Så er der blevet sendt en oplysnings-sms ud og en kædemail indeholdende faktaoplysninger om de svenske erfaringer med et købsforbud. Og endelig har jeg lavet Undersøg sagen, mand! (http://undersoegsagen.wordpress.com), som et modsvar til Tag stilling, mand! (http://www.tagstillingmand.dk)  Det har resulteret i langt mere medieomtale end det var muligt at få i valgkampen. Selve kampagnedelen ”Undersøg sagen, mand” er blevet nævnt positivt i diverse medier, lige fra Jyllandsposten og Ekstrabladet til færøske, Svenske og Islandske medier og hjemmesider. Desuden er jeg at finde her også:

 

Jyllandsposten:

http://jp.dk/arkiv/?id=1283009&eceExpr=prostitution&eceArchive=o

180Grader: http://www.180grader.dk/nyheder/Radikal_folketingskandidat_opretter_hjemmeside_imod_forbud_mod_sexk_b.php

Universitetsradioen:

http://fantastiske.dk/Universitetsradioen.mp3

P1-Debat:

http://www.dr.dk/P1/P1Debat/Udsendelser/2008/03/07133751.htm

Kristelig Dagblad:

http://undersoegsagen.files.wordpress.com/2008/03/side2b.pdf

Og i morgen mandag på TV2 Lorry i Brunch.

Selvom ovenstående har fyldt meget, så har jeg nu også passet det dejlige erhverv og økonomi-udvalg og Hovedbestyrelsen – Husk at ringe eller maile mig hvis I vil have referater fra møderne. Og i sidste weekend deltog jeg i Isefjordsstævnet. Det var rigtigt godt. Martin Lidegaard og Connie Hedegaard var begge rigtig gode og jeg blev faktisk klogere på regeringens arbejde på miljøområdet. Debatten mellem Helle Thorning Schmidt og Margrethe Vestager sørgede bare for at slå fast med 7-tommer søm hvorfor jeg IKKE er socialdemokrat. Den linje de vælger når det kommer til flygtninge og indvandrere ligger meget fjernt fra mit syn på samme område.

Oven i alt dette har jeg selvfølgelig passet mit dejlige job. Der er dog sket en del ændringer der. Jeg er ansat som projektleder indtil maj. Men er samtidig barselsvikar for den interessepolitiske konsulent indtil december – og er blevet webredaktør for www.deaf.dk. Så der er også rigeligt at se til der, men det er FANTASTISK dejligt og spændende.

Husk at I altid er velkomne til at ringe eller skrive til mig – og I kan følge med i hvad jeg foretager mig på min blog J

Rigtig mange hilsner

Linda Kristiansen

31 14 33 77

linda@ka-net.dk

www.lindakristiansen.dk

 

Leave a Comment to “Nyhedsbrev til medlemmerne i Ringstedkredsen”

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


9 − 3 =