Linda Kristiansen
ganske radikal
Prostitution og dobbeltmoral

Læserbrev i Information i dag: 
http://www.information.dk/166146

Det Radikale Venstres Landsmøde nærmer sig og dermed også en debat om partiets holdning til spørgsmålet om et forbud mod køb af seksuelle ydelser.

Prostitution er i Danmark defineret som et socialt problem. Jeg mener ikke, vi løser sociale problemer gennem forbud.

I Sverige har de i snart 10 år haft et forbud mod sexkøb. Evalueringer af forbuddet har vist, at antallet af prostituerede ikke er faldet, at antallet af traffickingofre efter alt at dømme er vokset, at det socialt opsøgende hjælpearbejde er besværliggjort, og at de prostituerede føler sig mere stigmatiserede. For mig at se tyder det på, at et forbud øger det sociale problem i stedet for at afhjælpe det – til trods for, at de svenske myndigheder samtidig med forbuddet øgede det sociale hjælpearbejde. Kort sagt – det sociale hjælpearbejde vil blive amputeret, hvis vi samtidig indfører et forbud mod sexkøb.

Forbudstilhængerne argumenterer for, at et forbud vil sende et signal om, at køb af seksuelle ydelser ikke er acceptabelt. Jeg synes ikke, det er acceptabelt, at man som politiker mener, det er vigtigere at sende et signal, når signalet – som i dette tilfælde – har konsekvenser, der reelt besværliggør den hjælp, de påstår også at ville. Det er dobbeltmoralsk.

Det her handler ikke om signaler – det handler om mennesker. Så lad os komme væk fra spørgsmålet om et forbud og hen mod spørgsmålet om, hvordan vi bedst muligt hjælper, der hvor der er behov.

 

Leave a Comment to “Prostitution og dobbeltmoral”

 1. frikke siger:

  hej du

  læs s. 2 i weekendavisen om Rune Lykkebergs nye bog. Den støtter dit synspunkt ;-)

 2. harning siger:

  Morale er godt – DobbeltMorale er dobbelt så godt!

  Og apropos de svenske prostituerede, så har en del af dem jo også fundet vej til Danmark – ligesom rigtigt mange af de svenske kunder. Og således forsvandt det såkaldte problem.Ude af øje ude af sind – Hvorved politikere og almen befolkning ikke behøver at forholde sig til prostituerede som rigtige mennesker med menneskelige rettigheder.. Debatten dermed lukket.

  For i kraft af kriminaliseringen – tør kunder og prostituerede naturligvis ikke stå frem, for ytringsfriheden har ringe kår – når brugeren af den risikerer sigtelse for et kriminelt forhold.

  Problemet løst, for det vi ikke kan se og høre – det findes ikke……

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


6 + = 7