Linda Kristiansen
ganske radikal
Public Service

I kender sikkert godt den der fornemmelse af at være super glad og så samtidig rigtig ærgerlig. Sådan har jeg det lige nu.

Blog Image

Det var fantastisk da det blev besluttet at der skulle bruges plads til tegnsprogstolkning på en af de digitale kanaler. Det har været fantastisk at døve nu har kunne se flere forskellige nyhedsudsendler og endnu mere fantastisk at de kunne følge debatterne i valgkampen. Det har ikke bare været stort, men KÆMPE stort. Og endnu større blev det faktisk, da det blev besluttet at lave en forsøgstolkning af Håndbold-EM. Der er kommet så mange positive tilbagemeldinger, ja fakitsk flere end under valgkampen (det er altså ret flot!) og det er bare endnu bedre at kampen i dag også bliver tolket (http://em.tv2.dk/article.php/id-10161996.html).

MEN så kommer malurten. Vi har jo længe håbet at det blev muligt at kunne få lov at tolke flere programmer og at sendetiden på tegnsprogskanalen kunne blive udvidet (vi har jo også lige set at behovet er der), men nu kan man så desværre læse at den øvrige sendetid skal bruges til DR’s UpDate (http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2008/01/25/163659.htm?rss=true)! Som i øvrigt kan ses på nettet (det kan tolkningen ikke). MEGET MEGET ærgerligt. Man må så bare håbe, at vi så kan sikre at betingelserne vedr. tekstning af genudsendelser (det står i public service kontrakten at alle genudsendelser SKAL tekstes) endelig kan blive håndhævet – hidtil har de argumenteret for at det ikke galdt UpDate, da det jo var en netkanal – nu er det altså også en TV-kanal – og UpDate er altså genudsendelse efter genudsendelse.

Men aller allerbedst ville det dog være hvis vi som parti stod for, at vi også gerne vil tilgængelighed for Døve – vi arbejder jo for en anerkendelse af dansk tegnsprog (det bestemte vi på landsmødet) – og tilgængelighed for døve er altså tegnsprogstolkning. Gid vi kunne få flere sendetimer på tegnsprog! 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 4 = 4

Categories: Tegnsprog