Linda Kristiansen
ganske radikal
Radikale Folketingskandidaters holdning til sexkøbsforbud og rettigheder

Jeg bliver rigtig rigtig ofte spurgt om hvad kandidater i andre storkredse har af holdninger til 1) et sexkøbsforbud og 2) rettigheder til sexarbejderne.

For lidt over en uge siden skrev jeg til alle kandidaterne og spurgte – desværre kom der ikke mange svar ind. Men hvis andre kandidater har haft samme pres på deres mailbokse som jeg, så er der en rigtig god grund. Mangler du et svar så vil jeg dog opfordre dig til at kontakte kandidaterne i din storkreds – du kan finde kontaktinformationer her: http://valg.radikale.dk/kandidater/

Jeg vil gerne sige tak til de kandidater, der har taget sig tid til at svare og samtidig sige til de andre at det ikke er forsent, I skal bare sende jeres svar til mig, så opdaterer jeg listen.

Bornholms storkreds

Bente Johansen

Den lykkelige luder findes ikke. Selvom jeg tror på retten til at bestemme over eget liv, mener jeg også at et samfund skal beskytte sine svage. det er derfor at jeg er social liberal:) Så ja det skal være strafbart at købe sex.
http://www.altinget.dk/kandidater/Bente-Johansen

Københavns Omegns Storkreds

Tina Fischer

1. Holdning til sexkøbsforbud
Nej tak
2. Holdning til rettigheder
Ja tak
http://www.tinafischer.dk

Københavns Storkreds

Christian Donatzky

1. Holdning til sexkøbsforbud
Nej tak
2. Holdning til rettigheder
Ja tak
http://frihedsministeriet.dk/

Uffe Elbæk

Jeg går imod et forbud. Men samtidig er det vigtigt for mig at understrege, at der skal gøres alt for at støtte om at kvinder kan komme ud af prostitutionsmiljøet, hvis det er det de vil. Samt at man skal sætte hårdt ind mod handlede kvinder. For der er klart nogle store sociale udfordringer og problemstillinger forbundet med at være prostitueret. Men igen skal debatten nuanceres. For der er meget stor social forskel på gadeprostitution og prostitution på klinik.
http://www.denradikaleuffe.dk/

Karen Lumholt

Er ikke for forbud, men for rettigheder. Og meget opmærksom på at der skal gøres en større indsats over for de der har brug for hjælp.
http://www.karenlumholt.dk

Lars Richard Rasmussen

Det er vel egentlig en radikal grundholdning at være imod forbud indtil alt andet er afprøvet. En stærk grundpille i det socialliberale univers…eller måske er det bare min anarkistiske sjæl, der taler?
http://flavors.me/larsrichardrasmussen

Ditte Søndergaard

1. Prostitution kan ikke afskaffes ved en kriminalisering af sexkøb og en kriminalisering vil medføre en uhensigtsmæssig forråelse af miljøet.
2. De prostituerede skal have de almindelige rettigheder, som danske selvstændige erhvervsdrivende har, inklusiv sygedagpenge.Derudover skal den sociale og sundhedsmæssige indsats styrkes, ved at igangsætte en række tiltag både af præventiv, rådgivende og sundhedsfremmende karakter.
http://ditte2011.dk

Nordjyllands Storkreds

Daniel Nyboe Andersen

1. Holdning til sexkøbsforbud
Nej tak
2. Holdning til rettigheder
Ja tak
http://danielnyboe.dk/

Nordsjællands Storkreds

Helle Løvgreen Mølvig

1. Holdning til købesexforbud.
Jeg vil gerne gøre en stor indsats for de mange prostituerede, der er i sexindustrien af tvang eller fordi, de ikke havde andre muligheder. I den sammenhæng, synes jeg, at et købesexforbud er en mulighed for at stoppe eller underminere efterspørgslen på seksuelle ydelser.
Der findes prostituerede, der trives fint med deres erhverv. De kunne have glæde af en lovliggørelse af hele prostitutionsområdet. At de kan blive momsregistrerede og køre en lovlig forretning.
Allerhelst ville jeg gerne hjælpe de kvinder – ofte udenlandske – der er kommet til Danmark med forventning om et bedre liv, men som så havner i prostitution, fordi skrupelløse bagmænd udnytter dem.

2.Holdning til rettigheder.
Den frivillige gruppe af sex-arbejdere, så jeg gerne have bedre rettigheder i form af lovliggørelse af deres erhverv. Den anden gruppe bør også have rettigheder i form af retslige- og menneskerettigheder.
http://moelvig.wordpress.com/2011/08/30/hvad-er-min-holdning-til-kobesex-forbud/

Sjællands Storkreds

Linda Lundgaard Skov Kristiansen

1. Holdning til sexkøbsforbud
Nej tak
2. Holdning til rettigheder
Ja tak
http://www.lindakristiansen.dk

Kim Pagels

Jeg tror ikke prostitutionsforbud er vejen, til gengæld skal vi arbejde for at de prostituerede får flere rettigheder og pligter, f.eks. at de betaler skat osv.
http://www.altinget.dk/kandidater/Kim-Pagels

Sydjyllands Storkreds

Christopher Røhl Andersen

Det er uhyggeligt at tænke på, at prostituerede ikke kan lave fagforeninger som andre faggrupper, fordi det ikke er et anerkendt erhverv.
De må derfor arbejde under nogle helt urimelige kår. Det går ikke i et retssamfund som Danmark!
http://www.christopherrohl.dk 

2 Comments to “Radikale Folketingskandidaters holdning til sexkøbsforbud og rettigheder”

 1. Anders Sørensen siger:

  Helle Løvgreen Mølvig; Vil kriminalisere, men samtidig lovliggøre. Øhhhh.

 2. Helle er faktisk en af de kandidater, de rhar gjort rigtig meget ud af at svare på spørgsmålet, så hun har skrevet en længere tekst (se linket under hendes svar her på siden), som måske bedre forklarer hendes holdning. I får lige hele hendes svar her:

  “1. Købesexforbud.

  På den ene side vil jeg gerne gøre en stor indsats for de mange prostituerede, der er i sexindustrien enten af tvang eller fordi, der ikke har andre muligheder ellerer kommet ind på den vej i en tidlig alder – måske grundet manglende uddannelse og job, måske p.g.a. stofmisbrug eller andet. Og i den sammenhæng, synes jeg, at et købesexforbud er en mulighed for at stoppe eller underminere efterspørgslen på seksuelle ydelser. Efterspørgslen vil aldrig forsvinde, men ved at kriminalisere brugen af prostituerede, kan man måske dæmpe folks købelyst.

  Omvendt findes der prostituerede, der trives fint med deres erhverv og som kunne have glæde af en lovliggørelse af hele
  prostitutionsområdet. At de kan blive momsregistrerede og kører en lovlig forretning.

  Allerhelst ville jeg gerne hjælpe de kvinder – ofte udenlandske – der er kommet til Danmark med en forventning om et bedre
  liv, men som så havner i prostitution, fordi skrupelløse bagmænd udnytter dem. Dem der ikke har andre udveje, dem der bliver tvunget til et liv, de ikke selv har indflydelse på.

  Jeg ved ikke, hvordan man kan skrue en lovgivning sammen, så man hjælper begge grupper af sex-arbejdere.

  2. Rettigheder.

  Den frivillige gruppe af sex-arbejdere, så jeg gerne have bedre rettigheder i form af lovliggørelse af deres erhverv, jf. ovenfor.
  At de kunne organisere sig. Bedre adgang til sundhed og sikkerhed. At de kan betale skat af deres indtægter, få politiets beskyttelse om nødvendigt.

  Den anden gruppe bør også have rettigheder i form af, at kunne sige fra, komme ud af prostitutionen, kunne få hjælp til at komme ud af klørene på bagmændene. Altså retslige- og menneskerettigheder.

  Det er et svært men meget vigtigt område, synes jeg, fordi det spænder over mange forskellige mennesker og livsvilkår.”

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 − = 4