Linda Kristiansen
ganske radikal
Regionerne – hvad skal istedet?

Er lige kommet hjem efter en dag med fire paneldebatter… Det kan mærkes, men det har også været skønt – især syntes jeg debatten i Regionshuset var interessant.

Venstre og Konservative vil nedlægge regionerne, men ønsker ikke at fyre medarbejdere. Da jeg så spørger om de vil give en jobgaranti, vil de ikke svare.

Når jeg kritiserer at man melder ud at regionerne skal nedlægges uden vi har fået den lovede evaluering af strukturreformen, bliver jeg mødt med svaret at i det private tøver man ikke med at ændre ved ting der ikke fungerer. Mit svar hertil er at i det private kunne man da aldrig drømme om at melde en så bombastisk udmelding ud uden først at have et forslag til hvad der så skal ske istedet. Det er direkte uprofessionelt.

Når vi snakker ventetidsgaranti får Konservative og Dansk Folkeparti det til at lyde som om at det er den garanti der gør at ventelisterne ikke er længere. Det er altså en myte! I 2008 var der en konflikt på sundhedsområdet der gjorde at vi pludselig havde rigtig lange ventelister. Vi ophævede midlertidigt ventetidsgarantien og overlod istedet prioriteringen til lægerne. Det betød at ventelisterne blev høvlet ned rekord-hurtigt + at de der var kritisk syge blive prioriteret. Ventelisterne vil ikke blive længere fordi vi mener der skal ligge en lægefaglig prioritering bag.

Men én garanti vil vi dog gerne give – alle har krav på en diagnose inden for en måned. Uden en diagnose er det ikke muligt at prioritere. Og en hurtig diagnose kan redde liv.

Se forøvrigt min duel med Liselott Blixt om sundhed her.

Debatterne har været meget forskellige, men en ting var kendetegnet ved dem alle: Fantastiske spørgsmål. Både på gymnasierne og på biblioteket i Haslev var der rigtig mange spørgsmål, som slet ikke nåede at blive stillet. Jeg håber meget at alle der har ubesvarede spørgsmål ikke tøver med at sende en e-mail (x@lindakristiansen.dk), skrive på twitter, facebook eller google+. I morgen er jeg igen ude til paneldebatter hele dagen, men i morgen aften (fra kl. 20.00) vil jeg prøve at komme igennem alle de gode spørgsmål som I stiller. Jeg har allerede en lille liste med spørgsmål jeg vil forsøge at svare på i morgen aften, men der er plads til flere :-) 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 + = 6