Linda Kristiansen
ganske radikal
RoboBraille = Vinder af EU-kommisionens e-Accessibility Award

e-Inclusion

Ok – lidt gammel nyhed, men ikke desto mindre :-D

Det var en fantastisk oplevelse at være i Wien – og det var suverænt da vores logo kom op på storskærmen samtidig med at at høre “And the winner is RoboBraille”.

Sidder du nu og er helt blank på hvad RoboBraille er, så kan jeg starte med at sige at det er det der “desværre” har holdt mig væk fra bloggeriet i lidt tid – det er mit arbejde!

RoboBraille er en fantastisk opfindelse, der nemt og enkelt kan omdanne tekst til punktskrift eller lyd (mp3). Man skal sådan set bare sende det dokument man ønsker at få omdannet afsted vedhæftet en mail til f.eks. tale@robobraille.org og efter et par minutter (afhænger af dokumentet størrelse) så får man det retur som f.eks. en lydfil.

I kan læse meget mere om RoboBraille på www.robobraille.org og også tilmelde jer gruppen på FaceBook.

Her er lige pressemeddelelsen, der beskriver det hele lidt mere :-)

RoboBraille vinder Europa Kommissionens e-Accessibility pris

Wien – 1. december 2008 - Der lød et stort bifald i festsalen på Rådhuset i Wien, da det danske RoboBraille projekt mandag aften vandt e-Accessibility prisen ved Europa Kommissionens e-Inclusion Awards 2008.  ”Det er fantastisk at RoboBraille bliver anerkendt for at være et projekt som gør en forskel i forhold til at gøre digitale informationer tilgængelig for alle”, lyder det fra Lars Ballieu Christensen, medopfinder af RoboBraille tjenesten.

Europa Kommissionen har stiftet e-Inclusion prisen for at sætte fokus på, at god praksis i udformningen af kommunikationsteknologi kan være med til at skabe social inklusion i samfundet. ”Det er klart at det åbner nogle døre for os, at Europa Kommissionen sætter den sag vi arbejder for på dagsordenen. Det giver os både en masse positiv opmærksomhed og forhåbentlig kommer det os til gode når vi skal finde midler til at videreudvikle RoboBraille”, siger Lars Ballieu Christensen. ”Mine kolleger og jeg gør hele tiden hvad vi kan for at være oppe på tæerne og give vores brugere en e-mail tjeneste, som matcher deres behov. Vi har for eksempel lige introduceret oversættelse af jpg-, tiff-, gif-filer og alle typer af pdf-filer i RoboBraille-tjenesten. Det er klart at e-Accessibility prisen giver os masser af gejst”, afslutter han.   

 

Om RoboBraille
RoboBraille er en e-mailbaseret tjeneste, som kan oversætte dokumenter til enten syntetisk tale eller forkortet punktskrift. Tjenesten stilles gratis til rådighed for alle ikke-kommercielle brugere, og man skal ikke registreres for at kunne anvende den. RoboBraille søger at løse et universelt problem – at gøre ellers utilgængelige elektroniske tekster tilgængelige for mennesker med synshandicap eller læseproblemer. Tjenesten understøtter målsætningen om at flest mulige mennesker skal have mulighed for at tilgå digitale informationer og opnå selvhjulpenhed i hverdagen. I øjeblikket understøtter RoboBraille Dansk, Engelsk, Fransk, Italiensk, Portugisisk, Græsk og Litauisk.
RoboBraille er udviklet af Synscenter Refsnæs i Kalundborg i samarbejde med Sensus ApS i Hillerød. Tjenesten bliver bl.a. finansieret og videreudviklet for midler fra Velfærdsministeriets Satspulje og Undervisningsministeriet.
Fra juli 2006 til december 2007 blev tjenesten valideret på Cypern, i Irland, Italien, Portugal og Storbritannien af et tvær-europæisk konsortium med støtte fra Europa Kommissionen. RoboBraille projektet har tidligere modtaget British Computer Society’s Social Contribution Award (2007), Prinsesse Elisabeths Fødselsdagslegat (2007) og Well-Tech Innovation and Accessibility Award (2008). 

Om e-Inclusion
Den europæiske e-Inclusion pris er beskrevet nærmere på www.e-inclusionawards.eu. .
www.ec.europa.eu/information_society/events/e-inclusion/2008 kan man finde yderligere information om Den Europæiske Minister Konference 2008 om e-Inclusion

Om Synscenter Refsnæs
Synscenter Refsnæs er det landsdækkende tilbud for børn og unge med synshandicap og har i 110 år stået for individuelle tilbud til såvel synshandicappede børn og unge som deres pårørende. Synscenter Refsnæs tilbyder desuden kurser med synsfagligt indhold for professionelle, har skole og kostskole, og leverer undervisningsmaterialer, der er tilrettelagt for blinde og svagsynede. Mere information om Synscenter Refsnæs kan findes på http://www.synref.dk

Om Sensus
Sensus ApS er en dansk konsulentvirksomhed med speciale i tilgængelighed, tilgængeligt webdesign og brugervenlighed. Virksomheden blev etableret i 1987 og har siden arbejdet med teknologirådgivning, test og udvikling i relation til mennesker med særlige behov.  Foruden RoboBraille står Sensus bag udviklingen af en række innovative, digitale hjælpemidler som Sensus Braille, OctoBraille, PharmaBraille og Motto Captura. Mere information om Sensus findes på www.sensus.dk 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 1 = 1

Categories: Blandet