Linda Kristiansen
ganske radikal
S, SF, og Ø vil kriminalisere sexkunder trods dårlige erfaringer

Norsk rapport viser, at landets sexarbejdere oplever mere vold og yderligere marginalisering, efter at sexkøb blev kriminaliseret. Alligevel fortsætter den danske regering med at fastholde kriminalisering som omdrejningspunktet for en fremtidig dansk lov. Kriminalisering er endt som et ideologisk projekt uden holdi virkeligheden, lyder kritikken

Det ligner efterhånden ideologisk stædighed, når S, SF og EL fastholder, at en kommende lov om sexarbejde stadig skal indeholde en kriminalisering af sexkunderne. Det mener Christian Groes-Green, der er adjunkt ved Institut for Kultur og Identitet på RUC og har specialiseret sig i debatten om sexarbejde.

Sådan starter en artikel i Information, som desværre har den (forhåbentlig) misvisende overskrift at “Regeringen vil kriminalisere sexkunder trods dårlige erfaringer” – hvis man gør sig den ulejlighed at læse artiklen, så er det S, SF og Ø, der henvises til. Og jeg håber virkelig det er fordi R er kloge nok til at se at en kriminalisering ikke gavner, men istedet gør sexarbejdernes arbejdsforhold ekstra udsatte.

Hvis man virkelig ville hjælpe, så indgik man en konstruktiv dialog med dem det handler om og indførte tiltag som faktisk ville hjælpe og ikke bare skubbe eventuelle problemer ind i skyggen.

Lad os dog få skabt lidt tillid, så dem der har behov for hjælp, tør bede om det. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 6 = 9