Linda Kristiansen
ganske radikal
Sex på plejehjem

Plejehjem (sort/hvidt billede af en kørestol bagfra)I går blev jeg citeret på forsiden af Berlingske (godt nok under navnet Linda Kristensen). Forud havde jeg haft en noget længere og langt mere nuanceret snak med journalisten end hvad der er kommet ud af det!

Bl.a. spurgte hun om jeg ønskede en national lovgivning om at plejepersonale skulle ringe til prostituerede. Det svarede jeg direkte nej til og sagde at jeg i stedet synes det var vigtigt at man på de enkelte institutioner og plejehjem snakkede om borgernes behov for et sexsliv og internt fandt ud af hvordan man kunne løse det, så man ikke satte plejere (og borgere) i en prekær situation – og henviste samtidig til FN og serviceloven om at alle har ret til et seksualliv. Og, som det så er citeret, at prostitution jo ikke er ulovligt!

Jeg nævnte også at det handler om mere end bare at ringe til en prostitueret. Det handler om at sex ikke skal være et tabu på institutioner og plejehjem.

Jeg ville egentlig gerne uddybe, men da jeg selv er plejekrævende i dag, så vil jeg i stedet henvise til artiklen og den efterfølgende debat :-) 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


4 + = 8