Linda Kristiansen
ganske radikal
Sexarbejdere har også ret til ikke at være ofre

Der er gang i tasturet hos alle der har en holdning til sexarbejde – og lur mig om ikke denne gruppe bliver lidt større efter aftenens afsnit af Borgen. Jeg smugkiggede tidligere på ugen og kan kun sige, at det er et fantastisk og skræmmende realistisk billede, der bliver tegnet. Jeg har jo gennem flere år været aktiv debattør og arbejdet på at oplyse om fakta, så de mange myter der er, kan blive manet i jorden. Derfor var jeg også tilstede under den høring, der var om sexarbejdere i 2008 og som bliver skildret i Borgen i aften – og hold da helt op hvor den rammer. Det var jo virkelig (desværre) sådan det var. Jeg ved, at Borgen er fiktion, men derfor kan skildringerne godt ligge tæt op af hvordan virkeligheden opleves for rigtig mange.

Ingen der bladrer i tidligere indlæg her på siden, kan være i tvivl om min holdning til sexarbejde. Jeg er ovenud glad for at snakken om forbud ser ud til at være passé, for det ville uden tvivl have skabt endnu flere ofre. Men der er stadig ofre – ofre som vi skaber ved at holde sexarbejde i en gråzone, hvor de ikke har rettigheder. Næste trin må være rettigheder! Og jeg synes det er oplagt at gribe chancen nu, hvor vi har straffelovrådets betænkning, hvor vi alligevel skal igang med lovarbejdet. Et meget konkret sted at starte kunne være at afkriminalisere mellemmandsvirksomhed, der ikke har til formål at udnytte sexarbejdere. I dag har sexarbejderne ikke et alternativ til at få hjælp, der ikke involvere kriminalisering. Hvis vi ønsker at sexarbejdere ikke skal være afhængige af bagmænd, så er vi nødt til at give dem et lovligt alternativ.

Husk at det er mennesker af kød og blod, mennesker som er lige så meget værd som dig og mig, mennesker der også har ret til ikke at være ofre.

________

Fik lige kigget lidt i de gamle indlæg – og vil da lige dele det indlæg jeg skrev samme dag som konferencen havde fundet sted:

http://www.lindakristiansen.dk/en-lang-og-retorisk-beskidt-dag-pa-christiansborg

Kan også anbefale Informations artikel fra samme høring:

http://www.information.dk/160367 

1 Comment to “Sexarbejdere har også ret til ikke at være ofre”

  1. [...] Linda Kristiansens egne blogindlæg ‘Sexarbejderne har også ret til ikke at være ofre‘ og ‘Regeringens skylder at forklare, hvorfor sexarbejderne ikke må få [...]

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


4 − 1 =