Linda Kristiansen
ganske radikal
Sexkøbsforbud = Skadelig signalpolitik

I dag kan man i flere medier læse at “Danskere afviser forbud mod købesex” og “Danskerne vil give prostituerede flere rettigheder“. Det er jo glædeligt – desværre er det bare ikke dem der sidder på Christiansborg, men politikere, som mener at signalpolitik er vigtigst!

De klinikprostituerede, der udtaler sig til SFI’s undersøgelse ”Prostitution i Danmark” (Og som alle politikere burde læse før de besluttede sig for eller imod et forbud), fremhæver at det er essentielt for dem, at de oplever, at politiet er til at stole på. Denne tillid, er de bange for, vil blive ødelagt, såfremt kunderne bliver kriminaliseret, idet de frygter at fokus så vil være rettet mod at få fat i kunderne, frem for som nu at beskytte kvinderne.

79 % af de adspurgte er enige om, at køb og salg af sex i højere grad vil foregå i det skjulte, som konsekvens af en kriminalisering af kunden. Desuden mener lidt over halvdelen også at det vil blive sværere at anmelde vold og udnyttelse.

Konsekvensen af et sexkøbsforbud er ikke at Klinikarbejderne stopper – de bliver blot mere udsatte!

Og hvis politikerne også lige gad læse Socialstyrelsens ”Prostitution på massageklinik”, så ville de forhåbentlig holde op med myterne om at sexarbejdere lider af PTSD mm. På side 45 i denne rapport står ”Alt i alt er det på foreliggende ikke muligt at hævde, at prostitution fører til generelle helbredsmæssige problemer, eller at danske prostituerede på massageklinikker har et dårligere helbred end befolkningen generelt.” 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 5 = 0