Linda Kristiansen
ganske radikal
Specialfængsler hot – Specialskoler not

Sidste uge kunne vi læse at S og SF vil have specielle ADHD-fængsler. En idé jeg bestemt ikke er afvisende overfor. Men jeg synes det bør suppleres med en forebyggende indsats.

Folkeskolens Rejsehold farter land og rige rundt og fortæller at vi bør lukke halvdelen af landets specialskoler og specialklasser. Jeg frygter at hvis vi gør det (vi er godt på vej), så får vi virkelig brug for specialfængsler.

I marts lød en del af Troels Lund Poulsens svar på et udvalgsspørgsmål (spm. 306) stillet af Marianne Jelved således:

Regeringen og KL blev derudover i kommuneaftalen for 2011 blandt andet enige om,

  • At afgrænse specialundervisning til kun at omfatte de elever, der modtager mindst 12 undervisningstimers støtte om ugen.
  • At kommunerne begrænser henvisningen til specialklasser og specialskoler.

Skræmmende siger jeg bare!

Jeg indrømmer, at Radikale Venstre også har stillet forslag om færre elever i specialskolerne, for vi lytter nemlig kun til folkeskolelærerne. Men i det mindste ønsker vi ikke at lukke specialklasserne ude på folkeskolerne. Og jeg er helt overbevist om at rigtig mange elever (nok de fleste) med behov for specialundervisning sagtens kan rummes på folkeskolerne – evt. i specialklasser.

Jeg håber virkelig, at vi vil styrke den forebyggende indsats og ikke bare behandle symptomer. Mennesker med særlige behov har brug for en særlig indsats så tidligt som muligt.

PS: Ole Juhl har en pointe i denne artikel

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


8 − = 3