Linda Kristiansen
ganske radikal
Spidskandidat til Region Sjælland?

lksjTil november skal vi vælge nye regionsmedlemmer – og jeg står selvfølgelig på listen. Jeg håber at stå nummer 1 – derfor sender jeg her til aften besked til bestyrelsen om at jeg stiller op til valget om hvem der skal være spidskandidat. Den interne valgkamp kører til 3. maj, hvor rækkefølgen på listen bliver afgjort.

Jeg vil selvfølgelig løbende skrive her på min blog om regionalpolitik, men håber også at I har lyst til at få besøg af mig i jeres lokalforening.

I kan se den præsentation jeg har sendt til Regionens bestyrelse her (se den som ren tekst nedenfor) – den er meget kortfattet og mangler at komme ind på flere af de områder Regionen beskæftiger sig med (én side er ikke meget) – det vil jeg løbende råde bod på.

Rigtig mange hilsner
Linda

PS: Husk at melde jer under fanen i denne facebook-gruppe.

______________________

For tidligt til gravøl

Alt for ofte lyder det, at regionerne ikke har nogen fremtid så hvorfor engagere sig i dem? Mit svar er, at regionernes opgaver handler om sammenhæng, tryghed og liv. Det er vigtige opgaver som gør, at jeg ikke bare kan læne mig tilbage og sige: Jamen på sigt nedlægges regionerne. Nej, det er NU og HER. Det er nu, vi skal være med til at påvirke de beslutninger, der tages om vores liv – derfor skal vi fortsat være repræsenteret i Region Sjælland.

Og hvorfor så mig? Fordi vi skal have budskabet om regionens arbejde ud. Vi skal have synliggjort regionspolitikken i langt højere grad, end det sker i dag. Det er jeg god til. Jeg er vant til at sælge et budskab og skabe opmærksomhed om en sag. Vi kan kun bevare vores indflydelse ved hele tiden at gøre opmærksom på regionens betydning for folks hverdag.

Den specialiserede bedstemor

Vi kommer alle i kontakt med sundhedsvæsnet flere gange i vores liv. Når vi hører ordet sundhedsvæsen, så skal væsnet, vi ser for os ikke være et stort bureaukratisk bæst, der lægger op til kamp. Nej, vi skal i stedet se en kombination af den tryghedsskabende bedstemor og den professionelle speciallæge for os. For at dét kan lade sig gøre, må vi først og fremmest have ét samlet specialsygehus i Region Sjælland med akutfunktioner fordelt fornuftigt. Vi skal sikre at akut-hjælpen er fremme inde for de lovede 15 minutter, men også at man hurtigt kan blive transporteret til specialiseret hjælp. Vores beredskab skal bestå af både akutbiler, ambulancer og helikoptere. Borgerne i Region Sjælland skal være sikre på hurtig og kvalificeret hjælp.

Fjern ikke uddannelserne – lav fjernuddannelse

En anden vigtig opgave for Regionen er uddannelse. Som det er nu, vælger mange unge at rejse til København eller Århus for at læse – og en alt for stor del af resten får ikke en uddannelse. Vi skal gøre det muligt at blive i Regionen OG få en god uddannelse. Det kan vi blandt andet gøre ved at tænke på tværs. Infrastrukturen (som vi selvfølgelig også skal arbejde på at gøre bedre) skal ikke være en barriere, og det skal børn heller ikke. Lad os skabe et fænomenalt uddannelsessystem, der bl.a. fungerer ved hjælp af e-læring, så alle – også den enlige mor uden bil – kan være med.

Lad os flette ideer

Her er alene kort nævnt to af mange opgaver regionen varetager. Men der er flere – og de er alle vigtige. De fortjener alle den bedste radikale behandling. Derfor mener jeg, det er vigtigt at alle er med til at præge regionsarbejdet. Hovedansvaret ligger selvfølgelig hos den/de valgte regionsmedlemmer, men hvorfor ikke udnytte den synergieffekt, der ligger i, at vi har et fantastisk hold radikale specialister. Vi kender alle regionen fra hver vores vinkel – og det skal udnyttes. Vi skal flette idéer!

 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 7 = 0